SLOBODNA DALMACIJA: Šahovski turnir u Tomislavgradu – Najbolji Grgić i Krstanović

objavljeno u: SLOBODNA DALMACIJA | 0

I ove je godine uz uskrsne blagdane u Tomislavgradu održan prigodan šahovski turnir. Organizator turnira i ovog puta bio je hrvatski šahovski klub Tomislav, dok je pokrovitelj ovogodišnje priredbe bio općinski Odjel društvenih djelatnosti.

 
Osim uobičajenog seniorskog dijela, priliku da se i napokon međusobno i službeno ogledaju, ove su godine dobili juniori i juniorke. Oni su, naime, snage odmjerili na zajedničkom juniorskom turniru.

 
Nakon izuzetno zanimljivih i kvalitetnih partija poredak na kraju turnira bio je slijedeći: U konkurenciji seniora prvo mjesto pripalo je Ivanu Grgiću, drugi je bio Dražen Ćurić dok je treće mjesto zasluženo osvojio Ante Čulo.

 
U juniorskoj konkurenciji prvoplasirani je bio Luka Krstanović, druga je bila Andrea Matić, dok je treće mjesto pripalo Ivanu Karačiću. Iako je šahovski klub Tomislav jedan od najmlađih tomislavgradskih sportskih kolektiva, entuzijasti koji vode ovaj klub, bez obzira na prije svega financijske teškoće, i ove su godine uspjeli napraviti igrački solidnu, a organizacijski odličnu sportsku priredbu.

 

 

Milan VUKADIN

(Iz arhiva Slobodne Dalmacije, travanj 1999. godine)