ZAVJETNA KAPELICA OBITELJI KRIŽANAC

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Zadnjih nekoliko godina Branko i Ružica Križanac intenzivno uređuju unutrašnjost, ali i okoliš svoje obiteljske kuće u Mandinu Selu. Posebno mjesto u uređenju okoliša itekako pripada izgradnji kapelice koja će biti posvećena sv. Ivanu, apostolu i evanđelistu. Naime, kako nam je Branko kazao, izgradnjom ove zavjetne kapelice zahvaljuje za sva dobročinstva kojima je Bog blagoslovio njega i njegovu obitelj. Razlog zašto je odabrao upravo sv. Ivana je jednostavan i logičan.

Kako je kazao, potomci pok. Paške na jednom kraju sela podigli su kapelicu sv. Anti, na ovome će mjestu biti kapelica sv. Ivanu. Od davnine u našem selu štuje se sv. Ivan i služi misa 27. prosinca (do prije petnaestak godina mise su se služile na našem groblju, a sada u župnoj crkvi za sve naše pokojne), pok. otac je Ivan, a on sam ima sina Ivana.

Kapelica se nalazi na vrhu ulice, dovedena je električna energija i sve će biti osvjetljeno jako lijepo i diskretno najmodernijim rasvjetnim tijelima, te će je svi vidjeti danju i noću. Prema Brankovim riječima, obitelj planira otkrivanje i blagoslov upriličiti na ljeto, do Velike Gospe, a o svemu će selo biti na vrijeme obavješteno.

Nama je Branko ekskluzivno pokazao kako će sve izgledati, slike nećemo objavljvati, ali možemo već sada možemo slobodno napisati kako će biti jako lijepo i primjereno.

Bogu na slavu i kao znak neizmjerne zahvale obitelji Križanac.