USUSRET DANA DRŽAVNOSTI I 1100. OBLJETNICE KRUNIDBE KRALJA TOMISLAVA PLANINARILI “STAZOM HRVATSKIH KRALJEVA”

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Ususret sutrašnjega Dana državnosti i 1100. obljetnice hrvatskoga kraljevstva i krunidbe kralja Tomislava (925.-2025.), u organizaciji Planinarskoga društva Orlova stina iz Tomislavgrada šezdesetak planinara iz PD Orlova stina iz Tomislavgrada i susjednih mjesta (HPD Pločno – Posušje, PU Uskoplje, Brdari) i Republike Hrvatske (HPD Imotski) planinarilo je danas “Stazom hrvatskih kraljeva”, kako je nazvana 12-kilometarska staza od Borčana (Vardića kuća), preko Liba, obodom do Orlokuka, Smiljevače, pa sve do Crvenica i nadaleko poznatoga izletišta Studena gdje je osiguran ručak za sve sudionike. Sponzori su bili Općina Tomislavgrad i tvrtka Meggle. Zahvaljujemo i kuharu Marku Bagariću – Mrki iz Bukovice koji je jelo pripremio vješto, s puno mara i ljubavi, kao i našoj Kristini koja je pripremala bosanski lonac.

Zahvaljujemo i svim ostalim članovima društva koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovoga događaja a posebno našim članicama koje su pravile kolače i ostale slasne delicije.

Ovogodišnjem pozivu odazvao se zavidan broj planinarki i planinara, od najmlađih do onih starijih, a uvjereni smo kako će nas u godinama koje su pred nama biti sve više i više.

PD Orlova stina