NEDJELJNA PRIČA: Molitva za mir i vječni spas

objavljeno u: NEDJELJNA PRIČA | 0

Svemogući i dobri Bože, u tvoje ime sam ovdje i želim moli­ti za mir i vječni spas.

Čvrsto vjerujem da si sada ovdje sa mnom. Ufam se u tebe i ljubim te iznad svega.

Molim te, blagoslovi me! Blagoslovi sve one koji sada mole! Blagoslovi sve Ijude! Blagoslovi ovo mjesto i ovaj trenutak. Neka to postanu milosni trenuci za mene i za sve one za koje molim. Molim te osposobi me za molitvu! Daruj mi dar molitve srcem! Tako mi je potreban mir srca. Tvoj mir je potreban ovom nemirnom svijetu. Vjerujem da ti možeš svojom moćnom snagom ukloniti sve zapreke što stoje na putu do tebe i do tako željenoga mira. Učini to, molim te!

Znam da bih morao najprije moliti da mi oprostiš sve moje grijehe i propuste.

Iskreno se kajem za sve svoje ponašanje u životu, sve grije­he i nezahvalnosti…!

Svima sve opraštam, molim te oprosti im i ti. Obrati me i izmiri sa svima…!

Ozdravi mi bolesno tijelo i umornu dušu! Iscijeli sve moje rane i boli…!

Svoga mi duha podaj i počni u meni i oko mene stvarati sve novo…!

Bože, ti dobro znaš koliki se tuže da nemaju mira i radosti, sreće i duševnoga zadovoljstva…! Mnoga su srca ucviljena i ranjena, opterećena i tjeskobna, žalosna i bolesna… Molim te: sve izmiri i svima pomozi, sve utješi i okrijepi, ojačaj i usreći!

Hvala ti, Bože, što si nas tako žarko Ijubio da si poslao svoga Sina Isusa Krista, našega velikog Brata i Spasitelja. Ti želiš da u njemu imamo istinski mir i pravu radost, životnu sreću i vječni spas.

Isuse, ti nisi došao u ovu suznu dolinu da njome prošetaš i odeš, nego da stalno boraviš s nama i među nama. Oprosti mi što te uvijek ne prepoznajem u svakom bratu i sestri! Pomozi mi da sa svakim živim u Ijubavi, razumijevanju i miru!

Znam dobro: ti si došao pretvoriti ovu suznu dolinu u nebo (raj), čitavo čovječanstvo u Božju obitelj, svako Ijudsko biće u dijete Božje.

Isuse, ti si rekao: “Molite i dobit ćete…!” Zato sada i molim s pouzdanjem i nadom da ćeš čuti ovu moju molitvu i da ćeš mi darovati što je za moje dobro!

Isuse, molim te, pokucaj sada na svako srce, svaku obitelj, svaki dom, u ovome mjestu, u mojoj domovini i diljem svijeta i nemoj prestati kucati dok se svako srce ne otvori, da mu podariš svoj istinski mir, radosnu nadu i vječni spas. Isuse, ti dobro znaš da više od kruha i ruha trebamo tvoga mira i duha. Usliši me ti koji živiš i vladaš u vijeke vjekova. Amen!

+ + +

 

“Bog je tako ljubio svijet te je dao

svoga jedinorođenog Sina da ne pogine

nitko tko u nj vjeruje, nego da

ima život vječni!

Jer Bog nije poslao svoga Sina

na svijet da svijet osudi,

nego da on spasi svijet!”

(Iv 3,16-17)

 

Tekst: fra Petar Ljubičić