ANTE ĐIKIĆ: Nalet te bilo, sotono!

objavljeno u: NOVOSTI | 0

K’o da i sad gledam ‘di skidaju šudare  sa  glava, križajući se i izgovarajući: “Nalet te bilo, sotono, goni se u paka, di ti je  i misto!”

Ovako nešto upućivale bi žene vitru vijaru – pijavici koji bi se iznenada zametn’o tokom litnji’ miseci i za najveći žega. Podig’o bi visoko u zrak prašinu, vrteći je u krug, a to bi kod nji’ stvorilo nelagodu misleći kako nečastivi ima udila u tome i da ga triba pot’rati od kršćeni’ duša. Vijar ko vijar, ni kriv ni dužan, nestaj’o bi brzo, ne ostavljajući nikakve šćete.

Ovi današnji vijari, da i’ tako nazovem, zametnuti na svakom koraku, oni su u suvezluku sa sotonom i nestaju nikako, pa udaraju na Boga, viru i hrvatski rod.  Ne bi nam dali da se molimo svom Bogu, za duše umorenih svojih i to od strane onih koje ovi te isti, crveni i zeleni, veličaju i ponose se njima. Uz svo zlo i nepravdu što su nam nji’ovi učinili malo im je još uvik. Triba nas (z)brisati da nas nema. 

Poruka tim istim: Niste i nećete u tome uspiti  jer smo mi Narod koji od stoljeća sedmog u kamenu svoju povijest piše, kako to lipo pismom zbori naš Dražen Žanko. I što drugo reći nego :”Nalet vas bilo, gonite se u paka di vam je i misto. Okanite se nas i naših duhovnih pastira jer ovo je i naša zemlja. Zar ne?!”

Ante Đikić

Foto: Ilustracija