PREKO ČETIRI STOTINE UZVANIKA NA 2. LOVAČKOJ VEČERI LU ORLOV KUK

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Prepuna dvorana u kojoj se tražilo mjesto više, odlična organizacija i fenomenalna atmosfera – riječi su kojima bi ukratko mogli opisati Drugu lovačku večer koju je sinoć, u prepunom svadbenom salonu “Kod Čađe” u Mesihovini, organizirala Lovačka udruga “Orlov kuk”.

Na samome početku večeri nazočne je pozdravio doc. dr. sc. Mate Buntić, predsjednik LU “Orlov kuk”, koji se zahvalio svima na dolasku, sponzorima i ostalima koji su pomogli u organizaciji jedne ovakve večeri na kojoj se okupilo preko četiri stotine uzvanika. Naglasio je kako će za sve njih na ljeto kod šumarske kuće u Grlima biti upriličeno još jedno zajedničko druženje te ih pozvao  svakako da nazoče. Potom je uslijedila dodjela diploma novim članovima udruge, uručenje posebne plakete za rad u udruzi Ivanu Radošu Cikojiću iz Seonice i nagrada prof. dr. sc. Ivici Musiću, dekanu Filozofoskoga fakulteta u Mostaru, za pomoć u radu.

Okupljene je kratko pozdravio i općinski načelnik Ivan Vukadin, kao i predsjednik Lovačkoga saveza Herceg-Bosne Slavko Marin koji je naglasio “kako LU “Orlov kuk, iako najmlađa članica saveza, može biti uzor svima u radu i organizaciji”.

Prije same molitve za večeru obratio se fra Jozo Radoš Đoka, župnik u Rošku Polju, koji je pozvao okupljene na zajedništvo.

Za odlično raspoloženje pobrinuli su se dečki iz Tamburaškoga sastava “Zlatne strune” iz Širokoga Brijega i poznati voditelj i novinar Radio Splita Denis Šabić.

Kao i prošle, i ove je  godine nastupio guslar Jozo Radoš – Marić iz Seonice. Nastupile su i članice HKUD Crvenice, koje su ujedno prodavale i kupone za bogatu tombolu od 85 vrijednih nagrada, između kojih je najviše zanimanja privuklo sedam lovačkih pušaka.

Završetkom nagradne tombole nastavljeno je slavlje uz pjesmu i odlično raspoloženje, uostalom kakvo je bilo od samoga početka večeri.

Organizatorima čestitamo na odličnoj organizaciji cijeloga događaja a ako ovako nastave raditi morat će za iduću lovačku večer potražiti i mnogo veću dvoranu, jer im je ova već postala pretijesna.