PLANINARSKO DRUŠTVO ORLOVA STINA PROSLAVILO 20. OBLJETNICU OSNUTKA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Planinarsko društvo Orlova stina iz Tomislavgrada proslavilo je danas svoj 20. rođendan. Službeno je osnovano na skupštini održanoj 30. kolovoza 1999. godine, a svoj prvi službeni pohod imalo je upravo na Vran-planini (4. rujna iste godine), čiji je jedan od vrhova i prihvaćen za naziv društva.

Na samom početku današnje svečane akademije, održane u punoj kino dvorani Kulturno-informativnoga centra, okupljenima se obratio sadašnji predsjednik društva, Ante Vukadin – Jokarić. Naglasio je kako je društvo imalo svojih uspona i padova ali je danas na čvrstim osnovama, a uz aktivne članove društva, najzaslužniji su tomu i brojni sponzori i podupiratelji kojih je društvo imalo mnogo kroz protekla dva desetljeća. Tomu su dokaz i brojni sponzori i donatori kojima su uručene zahvalnice za pomoć u radu društva.

Nakon obraćanja ministra znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ Petra Galića, koji je i sam bio sudionik prvoga pohoda društva na Veliki Vran (1999.),  proslavljeni alpinist Stipe Božić predstavio je svoju knjigu San o Everestu. Izdana je u povodu 40. obljetnice iznimno teškog i dosad neponovljenog pothvata uspona na ovu planinu njenim zapadnim grebenom. Na kraju svoga obraćanja dva puta pozdravljen je burnim pljeskom.

U drugom dijelu večeri, u prostorijama Gradske galerije otvorena je izložba ” U srcu, u dahu planine, planine ” kao svojevrsni  foto-vremeplov ovoga društva.

Izložba ostaje otvorena još nekoliko dana, stoga svima toplo preporučamo da ju svakako posjetite jer je uistinu vrijedna i bogata uspomenama koje su stručno poredane.

Svima članicama i članovima društva čestitamo 20. obljetnicu.