NEDJELJNA PRIČA: Voljeli ste me više nego moja majka!

objavljeno u: NEDJELJNA PRIČA | 0

Neka ugledna visokoobrazovana žena, majka četvero djece, čiji je muž bio specijalist medicine, došla je na liječničko savjetovanje jer je bolovala od progresivne paralize, a trebala je uskoro roditi. Tražila je savjet i dobila ga. 

Naime liječnik, osvjedočeni vjernik, rekao joj je: “Dijete ne smijete ubiti jer je to zločin. Vi ste bolesni, ali Vaše se dijete može roditi posve zdravo. Rodi li se bolesno, nosit ćeš njegov križ zajedno s svojim. U svakom slučaju, molim Vas, nemojte ubiti svoje dijete. Ako ga rodite, ja ću ga držati na krštenju i bit ću mu kum.” 

Dijete se rodilo zdravo. A liječnik je ispunio svoje obećanje i sljedećih godina pohađao svoje kumče i njegovu majku pokazujući mnogo ljubavi i brige za njih. 

Na dan svoga vjenčanja neka je djevojka došla liječniku. Od srca mu je zahvaljivala što je uopće živa i što taj dan sva sretna stupa u brak. Liječnik nije shvaćao o čemu je riječ jer djevojku nije poznavao. No ona mu je objasnila: „Kada me je moja majka pod srcem nosila, došla je k Vama da me odstranite. Međutim Vi niste pristali. Odbili ste je. Vi ste me dakle više voljeli negoli moja majka. Vama prema tome dugujem život pa Vam od srca zahvaljujem.” 

S pravom bismo mogli reći da ju je majka začela, a liječnik rodio, jer da njega nije bilo, ova bi djevojka bila umorena i bačena na smetlište. Evo što može učiniti pravi liječnik, istinski zaštitnik i čuvar ljudskog života.

Priredio: fra Petar Ljubičić