“KLUPKO” SE U TOMISLAVGRADU SINOĆ ODLIČNO ODMOTAVALO!!

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Strepnja je bila velika: hoće li se publici svidjeti predstava, hoće li nas podržati…

 

Iza kulisa se kuhalo dugo, dugo. Napokon smo odlučili izići pred publiku. Odjedanput panika…kratko nam je vrijeme, mada su svi glumci znali tekst i sve ostalo…radilo se na detaljima…čuli smo velika potražnja za ulaznicama…koja je tek onda odgovornost bila na nama. Postavljali smo sebi milijune pitanja: a što ako netko nešto zezne, što ako ovo, a što ako ono…Strepili smo kako će se publici svidjeti predstava i hoće li nas podržati…

Kad su se razmakli stari zastori u Kino dvorani i kad je predstava počela svega toga je nestalo. Na sceni u duvanjskoj Kino dvorani izvodila se komedija “Klupko” Pere Budaka, čija radnja je smještena u ličko selo. U ‘Klupko’ su upleteni gostioničarka Ruža i njezina kći Anica, Josina koji sve vidi, čuje i sve zna, te njegova, najčešće pijana, žena Antuša; udovac Mijat koji oblijeće oko Ruže. Tu su i dva mlada para: Josinina kći Vranjica i Radojko, koji svojim dolaskom unosi pomutnju u selo, te Jeka i Ilija.

Glumci su odradili vrhunski posao. Svi ovi glumci su amateri, ali sa srcem kao kuća. Toliko su željeli ovu predstavu da smo morali “izmisliti” kako zatvoriti financijski ovaj projekt, pa je sredstva „izmislio“, osigurao Kulturno-informativni centar  preko Projekta iz kulture.Puno se vremena i truda uložilo u scenografiju. Sve što je publika mogla sinoć vidjeti na sceni je izrada Ilije Jurčevića i ostalih glumaca.

O profesorici Zdenki Zrno (voditeljici Dramske sekcije Gimnazije Marka Marulića i Dramske sekcije KIC-a) je suvišno govoriti. Da netko  toliko  može biti predan svome poslu nisam vjerovala. Mislila je na svaki detalj, na geste glumaca i unijela je poseban “obiteljski” odnos među ekipu.

Kao tim smo se odlično nadopunjavali, jedni druge hrabrili i pomagali, kako bi priveli sve do kraja. Živjeli smo ovu predstavu i živjeli za njezino izvođenje. Vjerujem da su sinoć glumci to publici i pokazali.

Ne treba zaboraviti i jako važan dio ekipe, a to je tehnički dio, koji je, također, uvelike pomogao ostvarenju ove predstave.

Sve glumce, jer zaslužili su to, treba spomenuti po ulogama: Anica: Nikolina Rubić, Jursan: Ilija Jurčević, Ilija: Ivan Kurevija, Markina: Nikolina Ivančić, Vranjica: Mia Musić; Jeka: Ivona Baković;Radojko: Dalibor Miličević; Antuša: Amra Hadžić; Mijat: Ante Krišto; Josina: Domagoj Jerlagić i Ruža: Ana-Krešimira Smiljanić.

Svima koji su nam pomogli na bilo koji način, zahvaljujemo!

Zbog velike zainteresiranosti publike postoji mogućnost da se predstava još koji put izvede, o čemu ćemo naknadno obavijestiti građanstvo.

www.tomislavnews.com /Tekst: Danijela Papić/ Foto: Miro Šumanović