ŽUPNE OBAVIJESTI: XXIX. nedjelja kroz godinu

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
  1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Jozo i Vinka Lončar za sve svoje pokojne

UTORAK:

Mirko i Anđa Lončar za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Ljilja Lončar za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Mate i Dragica Lončar za sve svoje pokojne

PETAK:

Željko i Anica Vujević za sve svoje pokojne

SUBOTA:

Nenad i Gina Bebek za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

8,00 sati: Kongora

9,30 sati: Borčani

11,00 sati: Kongora

  1. Iduće nedjelje svete mise su u 8:00 sati, u 9:30 sati i u 11:00 sati.
  2. U ovom mjesecu svake večeri, osim nedjelje, ili ako se posebno ne naglasi, u 17:00 sati molimo Gospinu krunicu u Borčanima a u 17:30 sati u Kongori. Nakon krunice molimo Gospinu molitvu “Pod obranu se tvoju utječemo” i molitvu svetom Mihaelu Arkanđelu. U 18:00 sati, slavimo svetu misu. Kroz ovaj mjesec nema jutarnje svete mise.
  3. U subotu u 9:00 sati je vjeronauk za prvopričesnike i za krizmanike, a u 10:00 sati je sastanak za ministrante. Za sakrament prve pričesti i svete potvrde pripremamo se i molitvom. Zato pozivam roditelje na odgovornost za svoju djecu, a i sami da dođu na večernju molitvu i svetu misu, posebno o ovom Gospinom mjesecu. BDM se sa apostolima, preko molitve u dvorani Posljednje večere pripremala za dolazak Duha Svetoga, a mi, roditelji i vjeroučitelji, probudimo se i pripravimo dostojan stan u našim srcima za Oca i Sina Božjega – sakrament pomirenja i prva pričest, za Duha Svetoga – sakrament potvrde.
  4. Na stolu kod našeg župnog ureda ostalo je starih brojeva katoličkog tiska. Uzmite i čtajte.
  5. Sastanak za mlađu Framu je u petak u 16:30 sati, u vjeronaučnoj dovrani u Kongori, potom molitva krunice i večernja sveta misa. Sastanak za članove Velike Frame je nakon svete mise, što znači da svojom nazočnošću, molitvom na krunici i na svetoj misi, aktivnim radom u bratstvu i u župnoj zajednici, darovima kojima me je Bog obdario, svjedočim ono što usnama izgovaram u molitvi Franjevačke mladeži. Jer, ako vas nema na svetoj misi, na molitvi krunice, na sakramentalnom životu, nisam nazočan u životu svoju župne zajednice, u čemu slijedite Krista po primjeru svetoga Franje?! Zar po redovnim odlascima i susretima Frama za obećanja i prijeme u različita bratstva Frame diljem Hercegovine, gdje ćete nakon svete mise zadovoljiti vašu mladenačku potrebu za izlaskom i zabavom, zajedničkog družanja pod krinkom “svetoga”. Za to mogu biti i član koji je izvan ne samo Frame, nego i izvan zajednice koje vjeruje u Isusa Krista – izvan Crkve. Preispitajmo svoju vjeru, svoje motive. Zašto vjerujem, zašto sam član Crkve, član Frame, član FSR...

Izvor: Župni ured Kongora