ŽUPNE OBAVIJESTI: V. korizmena nedjelja

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
  1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Kata Krajina pok. Bože za sve svoje pokojne

UTORAK:

Ivan i Anđa Rozić za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Vinko i Iva Matić za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Mara Ančić za sve svoje pokojne

PETAK:

Ante Galić Galare za sve svoje pokojne

SUBOTA:  

Branko i Olga Karačić za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

 

  1. Dragi župljani, u skladu s odredbama mjerodavne crkvene vlasti koja kaže da se poštuju odredbe civilnih institucija o našem zdravlju do daljnjega svete mise i pobožnosti nedjeljom, svetkovinama i radnim danom slavit će se bez puka. Svakog dana preko medija možete pratiti slavlje svete mise, kao i razne pobožnosti. Na jutarnju svetu misu mogu doći samo 2 (dva) člana obitelji čija se misna intencija toga jutra slavi.
  2. Za slavljenje svetih sakramenata (krštenje, ispovijed, sveta pričest, bolesničko pomazanje za teške bolesnike) dogovoriti se sa župnikom putem telefona.
  3. Sprovodi će biti u krugu najbližih članova obitelji.
  4. Draga braćo i sestre, u ovo vrijeme kušnje pozivam vas kao vjernike  sjetite se Isusovih riječi: “Ne bojte se, ja sam s vama do svršetka svijeta.” S nama je po svojoj Riječi, pa zato u svojoj obtelji nađimo vremena za zajedničko čitanje Božje Riječi – Sv. pisma.

“Gdje su dvoje ili troje u moje ime sabran i i ja sam tu među njima” – zato imajmo zajedničku obiteljsku molitvu Anđeo Gospodnji ujutro, u podne i uvečer, molitvu prije i poslije objeda, molitvu Gospine krunice, krunice Božanskog milosrđa, molitvu Gospinih litanija, kao i druge pobožnosti.

“Što god učiniste jednom od ovih malenih, meni ste učinili” – pa nađimo vremena i ljubavi za razgovor, druženje, pomoć i pomirenje sa svojim ukućanima, susjedima, prijateljima i “neprijateljima” (po Isusovoj zapovijedi ljubavi kršćanin ne bi trebao imati osobu koju ne ljubi).

Među nama je na vidljiv način u našoj crkvi u Svetohraništu, u Presvetoj Hostiji, pa oni koji mogu i kojima je dopušteno kretanje, neka ga u svoje ume i u ime svoje obitelji pohode.

Župna crkva će biti otvorena za osobnu molitvu i pobožnost od 8 do 16 sati, poštujući odredbe civilnih institucija o izbjegavanju bliskog kontakta, u razmaku od najmanje 2 (dva) metra. U crkvi istovremeno može biti samo 5 (pet) osoba, od 18 do 65 godina, koje u crkvi mogu ostati najviše 20 (dvadeset) minuta.

  1. Zbog pandemije odgađa se ovogodišnji susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) Zagreb 2020.
  2. Od srijede, svakim danom, osim nedjelje, primam obiteljske misne intencije za pokojne za svibanj, lipanj, srpanj i kolovoz ove godine. Doći osobno ili nazvati putem telefona.
  3. Preporuka za pročitati odličan članak iz najnovijeg broja “Katoličkog tjednika”: