ŽUPNE OBAVIJESTI: Presveto Trojstvo

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0

1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Vinko i Iva Matić za sve svoje pokojne

UTORAK:

Anđa Vukadin Žujkinica za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Ljuba Romić za sve svoje pokojne

18:00 – Grgo i Anđa Majić za sve svoje pokojne

ČETVRTAK -TIJELOVO:

8:00 – Kongora: Za pok. Slavka Križanca

9:30 – Borčani

18:00 – Kongora

PETAK:

7:30 – Frano i Matija za sve svoje pokojne

18:00 – Bože i Jaga Krištić za sve svoje pokojne

SUBOTA:  

7:30 – Za pok. Slavka Majića

18:00 – Andrija i Iva Šarac za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

8:00 sati – Kongora

11:30 sati – Kongora

2. Iduće nedjelje svete mise su u 8 i u 11:30 sati.

3. Sastanak za ministrante je u utorak u 17:30 sati.

4. U srijedu započinjemo sa devetnicom u čast Presvetoga Srca Isusova. Večernji molitveni program počinje u 17 sati sa sakramentom pomirenja, u 17:30 je molitva “Zlatne krunice”; a u 18 sati je večernja sveta misa.

5. U četvrtak je Tijelovo – svetkovina Presvete Euharistije i zapovjedna je svetkovina za cijelu Katoličku Crkvu. Svete mise su u 8 sati, 9:30 sati, 11 sati i u 18 sati. Nakon večernje svete mise (u 19 sati) je klanjanje Isusu sa Presvetim Oltarskim Sakramentom.

6. U subotu, u 10 sati u našoj župnoj crkvi je ispovijed krizmanika, kumova i roditelja krizmanika.

7. U subotu (22. lipnja) u 17 sati u Mandinu Selu je blagoslov nove fratarske grobnice i obred polaganja zemnih ostataka trojice franjevaca: fra Martina gabrića, fra Ambrozija Borića i fra Luke Markotića. Liturgijski obred polaganja zemnih ostataka trojice franjevaca slavi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko. U 18 sati u župnoj crkvi u Kongori slavi se sveta misa. Slavi je provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić. Pozivamo sve vjernike naše župe ali i susjednih župa da svojom nazočnošću na ovome obredu i na svetoj misi iskažu svoju ljubav i zahvalnost ovim pastirima duša iz XVIII. stoljeća koji su sijali sjeme vjere i živjeli vjeru u Isusa Krista s našim precima na području ove duvanjske župe u onim teškim vremenima.

8. Iduće nedjelje u 11:30 sati trideset troje mladih iz naše župe primit će sakrament potvrde. Molim sve krizmanike, njihove roditelje i kumove da dođu najkasnije do 11 sati. Molim sve vjernike za red i disciplinu, kako unutar crkve, tako i u crkvenom dvorištu.

9. Prošlog tjedna umro je Ante Jolić iz Kongora. Opremljen svetim sakramentima. Oče naš…

Izvor: Župni ured Kongora