ŽUPNE OBAVIJESTI: Nedjelja Muke Gospodnje – Cvjetnica

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
  1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Jozo i Vinka Lončar za sve svoje pokojne

UTORAK:

Dragica Galić za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Ilija i Ivanka Galir za sve svoje pokojne

VELIKI ČETVRTAK:

VELIKI PETAK:

VELIKA SUBOTA:  

NEDJELJA – USKRSNUĆE GOSPODINOVO:

8,00 sati – Kongora

9,30 sati – Borčani

11,00 sati – Kongora

  1. Danas započinje Veliki tjedan – tjedan u kojem se mi kršćani na poseban način sjećamo Isusove ljubavi prema nama grešnicima – „ jer nitko nema veće ljubavi od ove – dati svoj život za prijatelje svoje”. Zbog toga pozivam sve župljane, da ovaj tjedan bude svima nama uistinu tjedan iskrene molitve, tjedan osobnog obraćenja i pomirenja s Bogom i s bratom čovjekom; tjedan solidarnosti i bratske ljubavi prema bližnjemu; kako bismo s Gospodinom uskrsnuli i započeli jedan novi život kao vjernici i kao Ijudi.
  2. Raspored bogoslužja u Velikom tjednu:

VELIKI ČETVRTAK: svečana sveta misa Večere Gospodnje u 18,00 sati. Nakon svete mise prenosi se sakrament na sporedni oltar i u tišini se ostaje u klanjanju i u molitvi. Crkva će biti otvorena do 22,00 sata i nađite malo vremena za svetu uru.

VELIKI PETAK: u 16,00 pjevanje Gospina plača, a u 17,00 obredi Velikog petka – svečano naviještanje Isusove muke, ljubljenje križa i sveta pričest. Strogi post i nemrs. Sva milostinja ide za potrebe kršćana u Svetoj Zemlji.

VELIKA SUBOTA: u 20,00 sati obredi Velike subote i misa bdijenja. Blagoslov jela nakon svete mise. Na Veliku Subotu mi kršćani također postom i molitvom se pripremamo za najveću svetkovinu naše vjere – Isusovog uskrsnuća.

USKRS – NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA – svete mise kao i nedjeljom: 8 sati, 9,30 sati i u 11 sati.

4.  U srijedu u 17 sati je sastanak za ministrante.

5. Do daljnjeg nema župnog vjeronauka za prvopričesnike i za krizmanike.

 

Izvor: Župni ured Kongora