ŽUPNE OBAVIJESTI: Nedjelja muke Gospodnje – Cvjetnica

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
  1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Vinko i Iva Matić za sve svoje pokojne

UTORAK:

Mate i Manda Knežević  za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Ljuibica Jolić za sve svoje pokojne

VELIKI ČETVRTAK:

VELIKI PETAK:

VELIKA SUBOTA:

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – USKRS:

9:00 – Borčani

11:00 – Kongora

  1. Danas započinje Veliki ili Sveti tjedan u kojem se mi kršćani na poseban način sjećamo Isusove ljubavi prema nama grešnicima –  jer nitko nema veće ljubavi od ove – dati svoj život za prijatelje svoje. Zbog toga pozivam sve župljane da ovaj tjedan bude svima nama uistinu tjedan zahvalne molitve, tjedan osobnog obraćenja i pomirenja s Bogom i s bratom čovjekom; tjedan solidarnosti i bratske ljubavi prema bližnjemu kako bismo s Gospodinom uskrsnuli i započeli jedan novi život kao vjernici i ljudi.
  2. Raspored bogoslužja u Velikom tjednu:

VELIKI ČETVRTAK: svečana sveta misa večere Gospodnje u 18 sati. Nakon svete mise sakrament se prenosi na sporedni oltar i u tišini se ostaje u klanjanju i u molitvi. Crkva će biti otvorena do 22 sata i nađite malo vremena za svetu uru.

VELIKI PETAK: u 16 sati pjevanje Gospina plača, a u 17 sati obredi Velikog petka – svečano navještenje Isusove muke, ljubljenje križa i sveta pričest. Strogi post i nemrs. Sva milostonja ide za potrebe kršćana u Svetoj zemlji.

VELIKA SUBOTA: u 20 sati obredi Velike subote i misa bdijenja. Blagoslov jela nakon svete mise. Na Veliku subotu mi kršćani postom i molitvom pripremamo se za najveću svetkovinu naše vjere – Isusovog uskrsnuća.

VAZAM – USKRS – NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGAsvete mise su u Borčanima u 9:00 i u Kongori u 11:00.

  1. Do daljnjeg nema župnog vjeronauka za prvopričesnike.
  2. Za grijanje:
  3. Za crkvu:
  4. Umrli su: Mate Matić iz Borčana i Mira Jolić iz Kongore, opremljena svetim sakramentima. U Muenchenu je umro Milan Čolina iz Borčana. Na vrijeme ćete obaviješteni o danu i satu ukopa. Sinoć je umrla Matija Špikić iz Borčana. Sprovod je danas u 15 sati na groblju Radoševina. Oče naš…

Izvor: Župni ured  Kongora