ŽUPNE OBAVIJESTI: Nedjelja Muke Gospodnje – Cvjetnica

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
  1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Jozo i Franka Majić za sve svoje pokojne

UTORAK:

Ilija Jolić za sve pokojne branitelje iz naše župe

SRIJEDA:

Slavo i Kristina Džankić za sve svoje pokojne

VELIKI ČETVRTAK:

VELIKI PETAK:

VELIKA SUBOTA:  

NEDJELJA – USKRSNUĆE GOSPODINOVO:

09,00 – Kongora

11,00 – Kongora

 

  1. Danas započinje Veliki ili Sveti tjedan. Odlukom Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata, a po naputku pape Franje, svi obredi Velikog tjedna bit će skraćeni, tj. neki će se dijelovi liturgijskog slavlja izostaviti.
  2. Župna crkva će biti otvorena za osobnu molitvu i pobožnost od 7,30 do 19 sati, poštujući odredbe civilnih institucija o izbjegavanju bliskog kontakta u razmaku od najmanje 2 (dva) metra. U crkvi istovremeno može biti samo 5 (pet) osoba. Na jutarnju svetu misu mogu doći samo 2 (dva) člana obitelji čija se misna intencija toga jutra slavi.
  3. Za osobnu svetu ispovijed župljani se kroz sljedeća tri dana mogu dogovoriti sa župnikom putem telefona od 9 do 11 sati, i od 14,30 do 17,30 sati. U danima svetog vazmenog trodnevlja, osim u smrtnoj opasnosti, nema osobne ispovijedi.
  4. Molim vas da tijekom tjedna donesete obiteljske kasice s vašim darom za siromašne.
  5. Pozivam sve župljane da u svojim obiteljima na Veliki petak započnu zajedničku obiteljsku devetnicu i krunicu u čast Božjeg Milosrđa. Ako je moguće pobožnost obavljajte svakog dana u 15 sati, a ako nije moguće, onda kad je cijela obitelj zajedno u domu. Blagdan Božjeg Milosrđa slavi se u nedjelju po Uskrsu (na “mali Uskrs”).
  6. Raspored Bogoslužja u Velikom tjednu:

VELIKI ČETVRTAK: sveta misa Večere Gospodnje slavi se u 18 sati.

VELIKI PETAK: u 16,15 sati je pjevanje Gospina plača, a u 17 sati obredi Velikog petka. Strogi post i nemrs.

VELIKA SUBOTA: u 18 sati obredi Velike subote i misa bdijenja. Na Veliku Subotu mi kršćani također postom i molitvom se pripremamo za najveću svetkovinu naše vjere – Isusovog uskrsnuća. U crkvi kroz sveto trodnevlje može biti samo 5 (pet) osoba, a svi oni koji se nalaze u crkvi i izvan crkve neka se pridržavaju odluka stožera civilne zaštite o potrebnoj distanci, uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera. Sveta pričest će se dijeliti vjernicima i izvan crkve.

USKRS – NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA – svete mise su samo u župnoj crkvi u 9 i u 11 sati. Vanjski razglas će biti uključen kroz sve svete dane.

Izvor: Župni ured Kongora