ŽUPNE OBAVIJESTI: IV. korizmena nedjelja

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
  1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Kata Galir za sve svoje pokojne

UTORAK:

Nikola i Ljuba Krištić za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Zdenko Radoš za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Ljuba Galir za sve svoje pokojne

PETAK:

Stanko i Manda Radoš za sve svoje pokojne

SUBOTA:  

Mirko i Ružica Kukavica za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

 

  1. Dragi župljani, u skladu s odredbama mjerodavne crkvene vlasti koja kaže da se poštuju odredbe civilnih institucija o našem zdravlju, a u konzultaciji s Kriznim stožerom i MUP-om Hercegbosanske županije koji su odredili da je zabranjeno okupljanje više od 5 (pet) osoba na javnim površinama na području naše županije do daljnjega svete mise i pobožnosti nedjeljom, svetkovinama i radnim danom slavit će se bez puka.

Župna crkva će biti otvorena za osobnu molitvu i pobožnost od 8 do 16 sati, poštujući odredbe civilnih institucija o izbjegavanju bliskog kontakta, u razmaku od najmanje 2 (dva) metra. U crkvi istovremeno može biti samo 5 (pet) osoba, od 18 do 65 godina, koje u crkvi mogu ostati najviše 20 (dvadeset) minuta.

Za slavljenje svetih sakramenata (krštenje, ispovijed, sveta pričest, bolesničko pomazanje za teške bolesnike) dogovoriti se sa župnikom putem telefona.

Sprovodi će biti u krugu najuže obitelji.

Sve vas pozivam na zajedničku obiteljsku molitvu: Slavna otajstva Gospine krunice, Gospinih litanija, krunice Božanskog milosrđa, kao i svih drugi molitava koje ste i do sada molili.

Radio Mir-Međugorje svakog dana u 15:15 sati prenosi pobožnost u čast Božanskog milosrđa, a svake večeri u 17 sati prenosi molitveni program iz Međugorja. U 18 sati je sveta misa, a svakog četvrtka nakon mise je prijenos Klanja Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Nakon večernje svete mise je prijenos pobožnosti Put križa. Ugasimo uvečer naše televizore i odazovimo se pozivu naših duhovnih pastira na zajedničku obiteljsku i vjerničku molitvu na dobrobit cijelog čovječanstva.

Izvor: Župni ured Kongora