ŽUPNE OBAVIJESTI: II. nedjelja došašća

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0

Svete mise u idućem tjednu:

PONEDJELJAK:

Anica Matić ud. Matina za sve svoje pokojne

UTORAK:

Milan i Matija Matić za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Slavko i Anka Sliško  za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Jozo Gabrić Josko za sve svoje pokojne

PETAK:

Bože i Anđa Buntić za sve svoje pokojne

SUBOTA:

Za pok. Ivu Prskalo

NEDJELJA:

8:00 – Kongora

9:30  – Borčani

11:00 – Kongora

 1. Iduće nedjelje svete mise su u 8:00 u Kongori, u 9:30 u Borčanima, u 11:00 u Kongori.
 2. Kroz vrijeme došašća svakog jutra u našoj župnoj crkvi – osim nedjelje – slavit ćemo jutarnju svetu misu – zornicu – u 6 sati. Prije svete mise imate prigodu za sakrament pomirenja.
 3. I ovoga došašća u našoj župi imamo tradicionalnu karitativnu akciju Moj dar siromašnom Isusu. Svaka obitelj je dobila malu kasicu u koju možete staviti svoj novčani dar umjesto onoga čega ste se odrekli u vrijeme došašća – kao čin vaše žrtve i ljubavi i prema Kristu. Vaše kasice s darom donesite 3. nedjelje došašća, prije svete mise, i bit će prikazan pred oltarom kao vaš obiteljski dar ljubavi „novorođenom i siromašnom Isusu“. Sjetimo se da je Isus rekao „što god učiniste jednom od ovih najmanjih, meni učiniste2 i vaš dar će biti podijeljen potrebnima u župi ili onima koji se obraćaju za pomoć našem župnom uredu. Tko nije dobio obiteljsku kasicu, može je uzeti nakon svete mise u sakristiji ili u župnom uredu.
 4. Sutra započinjem božićnu ispovijed bolesnih, starih i nemoćnih u našoj župi: ponedjeljak – Borčani, utorak – Kongora, srijeda – Mandino Selo i Rašćani, četvrtak – Lipa. Ispovijed počinje u 9 sati. Molim obitelj da pripremi križ, svijeću i blagoslovljenu vodu. Ako ima novih župljana koji žele da im svećenik dođe, neka me članovi obitelji na vrijeme obavijeste.
 5. U srijedu je svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Marije Djevice. U našoj župnoj crkvi slavimo jutarnju svetu misu u 7:30.
 6. U petak i subotu su kvatreni dani. Kvatre su osobiti dani u kojima se Crkva od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi i to na velike nakane Crkve i svijeta. Zimske kvatre su posvećene kršćanskoj dobrotvornosti i zahvali Bogu za njegova dobročinstva.
 7. Došao je novi broj Naših ognjišta.
 8. Još jedanput molim mlade iz župe koji se žele vjenčati iduće godine da mi šest mjeseci prije vjenčanja prijave svoje vjenčanje. Također, molim roditelje koji žele krstiti svoju djecu u našoj župi da mi se jave mjesec dana prije krštenja svoga djeteta.
 9. U subotu, u 9 sati je vjeronauk za prvopričesnike. U 10 sati je sastanak za ministrante.
 10. Za grijanje:…
 11. Za crkvu:… Oče naš…
 12. Umro je Petar Martinović Pepa iz Borčana. Opremljen svetim sakramentima. Oče naš…

Izvor: Župni ured Kongora