ŽUPNE OBAVIJESTI: II. nedjelja došašća

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0

Svete mise u idućem tjednu:

PONEDJELJAK:

Anica Matić Gara za sve svoje pokojne

UTORAK:

Slavko i Anka Sliško  za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Ljuba Bošnjak  za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Luka i Ruža Gabrić za sve svoje pokojne

PETAK:

Marinko i Ruža Bubnjić  za sve svoje pokojne

SUBOTA:

Ilija i Luca Knežević za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

8:00 sati: Kongora

9:30 sati: Borčani

11:00 sati: Kongora

 1. Iduće nedjelje svete mise su u 8 sati u Kongori, u 9,30 u Borčanima i u 11 sati u Kongori.
 2. Kroz vrijeme došašća svakog jutra u našoj župnoj crkvi – osim nedjelje – slavit ćemo jutarnju svetu misu – zornicu – u 6 sati. Prije svete mise u 5:30 imate prigodu za sakrament pomirenja. Zbog izvanredne situacije s pandemijom, molim sve župljane da tijekom došašća, prije mise zornice, pristupe sakramentu svete ispovijedi, jer ne znamo hoće li biti župne ispovijedi za sve vjernike u jednom danu kao svake godine dosad.
 3. Molim sve župljane da se u molitvenom prostoru pridržavaju preporuka kriznog stožera, odgovorno štiteći svoje i zdravlje svoga bližnjega.
 4. Prošlog tjedna započeo sam ispovijed starih u nemoćnih u župi, kako sam i najavio prije tjedan dana. Molim članove obitelji i susjede da mi tijekom ovog tjedna jave dan i sat za sakrament pomirenja za ostale naše župljane koji žele a nisu se ispovijedili u ovom vremenu došašća.
 5. I ovoga adventa u našoj župi imat ćemo tradicionalnu karitativnu akciju Moj dar siromašnom Isusu. Svaka obitelj će dobiti malu kasicu u koju može tijekom adventa svaki član obitelji ubaciti svoj novčani dar, kao žrtvu ljubavi, umjesto onoga čega se odrekla u vrijeme adventa. Vaš dar donesite na 4. nedjelju došašća i podijelit ćemo ga potrebnima u našoj župi ili onima koji se obraćaju za pomoć našem župnom uredu. Tko ne dobije obiteljsku kasicu, svoj dar može dati u župnom uredu, s naglaskom na adventsku karitativnu akciju.
 6. U subotu u 9 sati je vjeronauk za prvopričesnike, a u 10 sati je sastanak za ministrante. U 10:30 je sastanak za krizmanike. Molim roditelje da se uključe u katehetsku pripravu svoje djece za sakrament potvrde.
 7. Primam misne intencije za prva četiri mjeseca 2021.- jedna misna intencija za obitelj i za taj dan. Misne intencije primam svaki dan, osim nedjelje. Prve godišnjice su rezervirane za župljane koji su umrli tijekom ove godine. Kad se popune prva četiri mjeseca, prestajemo primati misne intencije, a u travnju ćemo primati za druga četiri mjeseca.
 8. Ženi se Matej Gabrić, sin Tomislavov i Violete r. Martinović iz Tomislavgrada i uzima Ilku Knežević, kći Veselkovu i Ruže r. Čuić iz Borčana.
 9. Za grijanje su dali.
 10. Za crkvu su dali… Oče naš… Bliži se kraj godine. Svi župljani znaju koliki je dogovoreni godišnji iznos za svoju Crkvu i njene službenike. Molim sve župljane da daju svoj godišnji doprinos prema Crkvi i njenim službenicima u granicama svojih mogućnosti.
 11. Došao je novi broj Naših ognjišta.
 12. Ne znamo što nosi budućnosti pa u ovome vremenu pandemije pozivam sve župljane koji žele primati katolički tisak da nam se u ovome mjesecu prijave u župni ured. Primamo pretplatu za Naša ognjišta, Katolički tjednik, Marija, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Misijski list…kao i za sav katolički tisak.

Izvor: Župni ured Kongora