ŽUPNE OBAVIJESTI: I. nedjelja Došašća

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
 1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Milan i Ružica Seser za sve svoje pokojne

UTORAK:

Slavko Šumanović za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Pere i Ana Šarac za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Blaž i Suzana Šumanović za sve svoje pokojne

PETAK:

Mara Šarac za sve svoje pokojne

SUBOTA:

Stojan i Jaka Tokić za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

8:00 sati: Kongora

9:30 sati: Borčani

11:00 sati: Kongora

 1. Iduće nedjelje svete mise su u 8:00 sati, u 9:30 sati i u 11:00 sati.
 2. S današnjom nedjeljom započelo je vrijeme Adventa – Došašća, kao i nova liturgijska godina. Pozivam sve župljane da se u ovom milosnom vremenu odazovemo na Gospodinov poziv na obraćenje da bismo preko molitve, pokore, sakramentalnoga života i pomirenjem s Bogom i braćom ljudima pripremili za ovogodišnju proslavu rođendana Sina Božjega.
 3. Kroz vrijeme Došašća svakog jutra u našoj župnoj crkvi – osim nedjelje – slavit ćemo jutarnju svetu misu – zornicu – u 6:00 sati. Prije svete mise imate prigodu za sakrament pomirenja.
 4. I ovoga Adventa u našoj župi imat ćemo tradicionalnu karitativnu akciju “Moj dar siromašnom Isusu”. Svaka obitelj će dobiti malu kasicu u koju može tijekom Adventa svaki član obitelji ubaciti svoj novčani dar, kao žrtvu ljubavi, umjesto onoga čega se odrekla u vrijeme Adventa. Vaš dar donesite na 3. nedjelju Došašća i podijelit ćemo ga potrebnima u našoj župi ili onima koji se obraćaju za pomoć našem župnom uredu.
 5. Danas nakon svetih misa članovi DHU “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada dijelit će kartonske pakete za lako nepropadljivu hranu, koju možete donijeti svakog radnog dana do 16 sati u ured udruge u Tomislavgradu. Vaš dar će biti podijeljen potrebitim obiteljima prije Božića.
 6. Nakon svih svetih misa mladi iz naše župe izložit će djelo svojih ruku – domaće kolače i poslastice a sav novčani doprinos ide za fond mladih iz Franjevačke mladeži i za njihov pastoralno-karitativni rad.
 7. Idući četvrtak je prvi četvrtak u mjesecu i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu je u 18 sati u našoj župnoj crkvi.
 8. Idući petak je prvi petak u mjesecu i treći dan Velike Devetnice u čast Presvetoga Srca Isusova . U 17,00 sati imate prigodu za sakrament pomirenja, u 17,30 sati je molitva Zlatne krunice, a u 18 sati je sveta misa.
 9. U subotu, u 9:00 sati je vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike, a u 10:00 sati je sastanak za ministrante.
 10. U ovome tjednu, od sutra ujutro, osim nedjeljom, primam misne intencije za prva četiri mjeseca u 2019. godini. Jedna misna intencija za obitelj i za taj dan. Vrijeme primanja misnih intencija je od 8 do 12 i od 14 do 16 sati. Misne intencije primam za svaki dan, osim nedjelje, kako dolaze po kalendaru. Prve godišnjice su rezervirane za župljane koji su umrli tijekom prošle godine. Kad se popune prva četiri mjeseca, prestajem primati misne intencije, a u travnju ćemo primati za druga četiri mjeseca.
 11. Umrla je Anica Šarac iz Mandina Sela Opremljena svetim sakramentima. Oče naš…
 12. Obavijest iz poduzeća Ćićko-commerce: Ćićko commerce organizira prijevoz hodočasnika u Međugorje na blagdan Bezgrešnog začeća BDM (8. prosinca 2018.). Polazak autobusa je u 11:30 sati, sa autobusnoga kolodvora prema Mesihovini i preko preko Mokronoga, Kuka, Luga, Letke prema Crvenicama.

 

Izvor: Župni ured Kongora