ŽUPNE OBAVIJESTI: I. nedjelja Došašća

ŽUPNE OBAVIJESTI: I. nedjelja Došašća

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
 1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Vlado i Marijana Galić za sve svoje pokojne

UTORAK:

Mirko i Anđa Lončar za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Anica Matić ud. Matina za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Ljilja Lončar za sve svoje pokojne

PETAK:

Jozo Gabrić “Josko” za sve svoje pokojne

SUBOTA:

Zvonko i Nediljka Krištić za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

8,00 sati: Kongora

9,30 sati: Borčani

11,00 sati: Kongora

 1. Iduće nedjelje svete mise su u 8 sati, u 9,30 sati i u 11 sati.
 2. S današnjom nedjeljom započelo je vrijeme Adventa – Došašća, kao i nova liturgijska godina. Pozivam sve župljane da se u ovom milosnom vremenu odazovemo na Gospodinov poziv – na obraćenje sa svojih stranputica i grijeha, preko sakramentalnog života, i da se pomirenjem s Bogom i braćom ljudima pripremimo kako bismo u ljubavi i miru mogli slaviti ovogodišnju proslavu rođendana Sina Božjega.
 3. Kroz vrijeme Došašća svakog jutra u našoj župnoj crkvi – osim nedjelje – slavit ćemo jutarnju svetu misu – zornicu – u 6 sati. Prije svete mise imate prigodu za sakrament pomirenja.
 4. I ovoga Adventa u našoj župi imat ćemo tradicionalnu karitativnu akciju “Moj dar siromašnom Isusu”. Svaka obitelj će dobiti malu kasicu u koju može tijekom Adventa svaki član obitelji ubaciti svoj novčani dar, kao žrtvu ljubavi, umjesto onoga čega se odrekla u vrijeme Adventa. Vaš dar donesite na 3. nedjelju Došašća i podijelit ćemo ga potrebnima u našoj župi ili onima koji se obraćaju za pomoć našem župnom uredu.
 5. Danas nakon svetih misa članovi DHU “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada dijelit će kartonske pakete za lako nepropadljivu hranu, koju možete donijeti svakog radnog dana do 16 sati u ured udruge u Tomislavgradu. Vaš dar će biti podijeljen potrebitim obiteljima prije Božića,
 6. Nakon svih svetih misa mladi iz naše župe izložit će djelo svojih ruku – adventske vijence i ostale ukrase a sav novčani doprinos ide za fond mladih iz Franjevačke mladeži i za njihov pastoralno-karitativni rad.
 7. U utorak u 14,30 sati je tečaj sviranja za gitaru, a u 15,30 sati je tečaj za klavijaturu.
 8. Idući četvrtak je prvi četvrtak u mjesecu i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu je u 18 sati u našoj župnoj crkvi.
 9. U subotu u 9,30 sati je sastanak za sve ministrante a u 10 sati je vjeronauk za prvopričesnike. U 15,30 sati je sastanak za malu Framu, a u 16,30 sati je sastanak za članove velike Frame.
 10. Sakrament sv. reda: Josip Radoš, sin pok. Ivana i Ive r. Milić iz Kongore bogoslov je Mostarsko-duvanjske biskupije, trenutno na godini praktikuma u župi Studenci i kandidat za primanje svetog reda đakonata. Gospodin mu udijelio svoj mir i ustrajnost u radu na njivi Gospodnjoj.
 11. Umrla je Dragica Gabrić iz Lipe. Oče naš…
 12. Obavijest…

 

Izvor: Župni ured Kongora