ZAHVALA obitelji pok. fra Mirka Bagarića za izraze kršćanske blizine i suosjećanja

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Kako su mi nedokučivi naumi Tvoji Gospodine,

kako li je neprocjenjiv zbroj njihov! (Ps 139, 17)

Riječi psalma otkrivaju našu zatečenost pred tajnom Života koja nam se dijelom otkriva i budi u nama čežnju za su-obličenjem Kristu, a s druge strane uvijek ostaje nedostižna i velom Otajstva prekrivena.

Smrt našega brata fra Mirka stavila nas je opet pred tu zbilju. I makar su naši životi ispunjeni uspomenama ljubavi i blizine koju je nesebično sijao i svojom blagošću zalijevao ipak kao da je pregrubo otrgnuta njegova prisutnost među nama.

Fra Mirko je bio stariji brat koji je svojim primjerom išao ispred nas ali uvijek usporavajući korak jer se neumorno zauzimao i brinuo da ostanemo na Putu. Svoj Poziv fratra i svećenika živio je cijelim svojim bićem pa je i nama u obitelji bio čvrst oslonac u vjeri. Bio je i brat i otac koji okuplja obitelj. Bio je osoba pomirenja kako to i njegovo ime govori; osjećajan i kreativan u šali nosio je mir drugima.

Fra Mirkov život mnoge je dotakao. Posebno je volio svoju domovinu i duvanjski kraj pa se nije štedio na Njivi Gospodnjoj, bilo u inozemstvu bilo u Domovini. Bio je bliz čovjeku koji nosi breme svakodnevice, osobito malom čovjeku. Ispunjalo ga je biti na raspolaganju raskajanim dušama i voditi ih Pomirenju s Gospodinom. Koliko je toga činio tek sad kada nije više među nama primjećujemo. Tek sada shvaćamo da iza onog blagog osmijeha stoji veliko srce spremno slomiti se i dati drugima.

Ovih dana primili smo puno poruka kršćanskog suosjećanja i prekrasnih bisernih uspomena na našeg brata. U ime obitelji se iskreno zahvaljujemo svima za iskazanu ljubav koju baštinimo fra Mirkovim bezuvjetnim služenjem u njegovu svećeničkom i franjevačkom pozivu. Hvala svima!

Obitelj Bagarić

IZVOR: tomislavcity.com