STIPANJIĆI, PODGAJ I JOŠANICA ZA HDZ BiH

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Kandidati HDZ-a BiH za predstojeće opće listopadske izbore u BiH, kao i kandidati ostalih stranaka Hrvatskoga narodnoga sabora BiH, posjetili su Stipanjiće gdje su se na javnoj tribini obratili žiteljima ovoga dijela tomislavgradske općine.

Uz Ivana Vukadina, načelnika općine Tomislavgrad i kandidata za zastupnika u Skupštini HBŽ, nazočnima su se obratili i Jozo Bagarić, nositelj liste HDZ-a BiH za federalni Parlament, kao i Jakov Skočibušić, Duvnjak koji je posljednjih petnaest godina, na raznim diplomatskim funkcijama, zastupao BiH (Švedska, Estonija, Finska, Austrija i trenutno u središtu EU – Bruxellesu). Zajedničko svim govornicima je kako nakon ovih izbora slijede ustavne reforme, jer je ovako uređena BiH neodrživa. A jedina hrvatska stranka koja može odgovoriti ovome izazovu je upravo HDZ BiH i koalicija stranaka okupljenih oko Hrvatskoga narodnoga sabora BiH.

– HDZ BiH će sigurno pobijediti na svima razinama. U to ne treba uopće sumjati ali je jako važno plebiscitarno dati što veću potporu HDZ-u BiH jer time ojačavamo našu pregovaračku poziciju u vremenu reformi koje nam definitivno predstoje. Koliko budemo jaki toliko će nas poštovati i druga dva naroda ali i međunarodna zajednica, kazao je Ivan Vukadin.

 

Tekst i foto: Ivica Šarac