SLOBODNA DALMACIJA: Tomislavgrad dobio kuglanu

objavljeno u: SLOBODNA DALMACIJA | 0

Uz prigodnu svečanost u Tomislavgradu je otvorena moderna i suvremeno opremljena kuglana. Tako su, naime, brojni tomislavgradski zaljubljenici u kugle i čunjeve nakon skoro desetak godina stanke ponovno dobili mogućnost uživati u ovom lijepom sportu.

 

Na 500 četvornih metara prostora instalirane su četiri staze sa svom potrebnom pratećom opremom, uključujući tuševe i svlačionice za igrače, dok je prostor za gledatelje uređen uobičajeno u stilu lijepe i prostrane kavane. Inače, sama je kuglana, kako nam je rekao vlasnik objekta Pere Višić, opremljena po svim standardima koje propisuje Svjetska kuglačka asocijacija, tako da pruža mogućnost organizacije službenih natjecanja.

 

Cjelokupna je oprema nabavljena u Njemačkoj, a njezine već spomenute značajke daju za pravo onima koji već razmišljaju o potrebi skorog osnivanja kuglačkog kluba u Tomislavgradu.

 

Da novootvoreni objekt doista pruža odlične mogućnosti za organizaciju službenih natjecanja potvrdili su nam i gosti svečanog otvaranja, članovi kuglačkog klupa HPT iz Splita.

 

Tekst: Milan Vukadin
Foto: Miro Šumanović

(IZ ARHIVA Slobodne Dalmacije, siječanj 1999. godine).