PREDSTAVLJENA KNJIGA IVE BAGARIĆ “JAKIN BROĆ”

objavljeno u: NOVOSTI | 1

U prepunoj kino dvorani tomislavgradskoga Kulturno-informativnoga centra večeras je održano predstavljanje knjige Ive Bagarić pod naslovom “Jakin broć – Iz mista plemenita priče”. Predstavljanje je održano u okviru ovogodišnje manifestacije “Božiću u ususret” koja se održava u našem gradu od 16. do 29. prosinca.

Uz autoricu o knjizi su sadržajno i lijepo govorili profesor Mijo Tokić i profesor Ivan Baković.

  • Ivina knjiga je riznica etnografskoga i etnološkoga blaga duvanjskog kraja. Poslije Stjepana Čuića, Petra MIloša, Joze Mašića i drugih, sada imamo Ivu Bagarić, u kojoj smo dobili još jednog vrsnog naratora i kroničara, zaključio je Mijo Tokić.
  • Ova je knjiga isječak vremena i  ljudi i u njem, pokušaj spašavanja od zaborava. Andrić je rekao čovjek je dužan svom zavičaju dok je živ. Iva  ovom knjigom vraća dug, svom i mom i našem  zavičaju, vraća dug Duvnu. S puno ljubavi, bez patetike, piše o vremenu u kojem smo doživjeli veliku preobrazbu od Drugog svjetskog rata do danas, kazao je Ivan Baković.

Lijepu književnu večer svojim odličnim nastupima obogatili su framaši bukovičke župe, mladi članovi i članice HKUD Crvenice a posebno trojac pjevačke skupine Mlade (Vjekica, Matea, Ana) u dramskoj obradi “Zorka u velegradu”.

Na samome kraju okupljanima se obratila sama autorica, naglasivši i zahvalivši prije svega obitelji na potpori, ali svim sponzorima i nepoznatim i dobrim ljudima koji su pomogli izlazak knjige iz tiska.  

Nakon završetka službenoga programa nastavljeno je druženje uz prigodni domjenak priređeno u obližnjim prostorijama Gradske galerije.