POSJET MINISTRA RADMANA TOMISLAVGRADU: Kako HDZ BiH priopćava…

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Kako smo već pisali, u posjetu Tomislavgradu u subotu boravio je ministar vanjskih poslova R Hrvatske, gosp. Goran Grlić Radman, koji se sastao s načelnikom Ivanom Buntićem i predsjednikom Vlade HBŽ, gosp. Ivanom Vukadinom. Priopćeno je i da su se nakon sastanka u općinskoj vijećnici sudionici sastanka uputili su do požarišta iznad Drmića staja gdje su se susreli s predsjednikom HNS-a dr. Draganom Čovićem te se uvjerili u razmjere požara koji je bjesnio proteklih dana ovim krajem, donosi tomislavcity.com

Ovaj događaj je popraćen i s prigodnim fotografijama na kojima su vidljivi sudionici sastanka.

No, svoje priopćenje ima i HDZ BiH u kojem navodi da su predsjednik Čović i ministar Grlić Radmana obišli požarom pogođena područja u Tomislavgradu. To su popratili i fotografijom s koje su izbačeno domaćini, načelnik Buntić i predsjednik Vlade Vukadin. Naravno, oni nisu spomenuti ni u tekstu priopćenja.

U nastavku možete pročitati priopćenje HDZ-a BiH.

Predsjednik Čović i ministar Grlić Radman obišli požarom pogođena područja u Tomislavgradu

Predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman, posjetili su danas općinu Tomislavgrad koju su u prethodnih nekoliko dana zahvatili veliki požari te su obišli požarom najpogođenija područja ove općine.

Naime, zbog velike opožarene površine donesena je i Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće za područje općine Tomislavgrad.

Predsjednik Čović ovom prilikom se zahvalio ministru Grlić Radmanu, svim ministrima i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću na pruženoj pomoći i slanju zračnih snaga pri gašenju i stavljanja pod kontrolu požara na području općine Tomislavgrad, čime su spašene kuće te pravovremenom intervencijom spriječena veća materijalna šeta.

I danas je iskazana potreba ozbiljnog pristupa svih razina vlast u Bosni i Hercegovini pri pronalasku sustavnog rješenja za borbu protiv požara, prije svega zračnih snaga, ali i unaprjeđenja svih drugih kapaciteta za borbu protiv požara jer se s time suočavamo svake godine u ljetnim mjesecima, istaknuto je.

Također, posebna zahvala upućena je vatrogascima općine Tomislavgrad, te svim drugim vatrogasnim postrojbama koji su sudjelovale u gašenju požara, kao i lokalnom stanovništvu koje je bilo prinuđeno pomagati vatrogascima u borbi s vatrom, kako bi zaštitili svoje domove.

Vrlo oštru reakciju na ovo priopćenje napisao je na Facebook stranici HDZ-a BiH zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije, Ante Tadić. U svome komentaru napisao je:

“Jesu li Radman i Čović sami skakali po požarištu ili su ih dočekali predsjednik Vlade HBŽ Ivan Vukadin i načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Buntić? Sram Vas i stid bilo s ovakvim sjevernokorejskim objavama!”

Naravno, na kraju se postavlja i pitanje zašto Dragan Čović, koji bi kao predsjednik HNS BiH trebao okupljati sve hrvatske stranke u BiH uporno u svim situacijama zaobilazi ili bolje rečeno namjerno ignorira bivše HDZ-ovce iz Tomislavgrada, sada članove HNP-a? Nije valjda da jedna mala općina, u kojoj vodstvo nije iz HDZ-a BiH, može ugroziti interese HDZ-a BiH i gospodina Čovića?

Izvor: tomislavcity.com