POMOZITE IZGRADNJU PASTORALNOGA CENTRA U DRVARU

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Župa Drvar dobit će napokon prijeko potrebnu i dugo čekanu župnu građevinu i prostor, koji je potreban svakoj župnoj zajednici za njezino nesmetano djelovanje i postojanje. 

Biskup banjalučki mons. Franjo Komarica blagoslovio je u Drvaru kamen temeljac za izgradnju pastoralnoga centra s bogoslužnim prostorom. Svečanost je upriličena 20. ožujka, u okviru vanjske proslave župnoga nebeskog zaštitnika sv. Josipa.

Misno slavlje, u privremenome bogoslužnom prostoru u zgradi nekadanjega Sokolskog doma, predvodio je biskup Komarica u zajedništvu s domaćim župnikom don Davorom Klečinom i još trojicom svećenika, uza sudjelovanje vjernika iz župe i gostiju.

Među ostalim bili su nazočni veleposlanik RH u BiH Ivan Sabolić, konzul RH u Livnu Tomislav Vrdoljak, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, županijski ministar unutarnjih poslova Mario Lovrić, načelnici Općina Tomislavgrad i Kupres, Ivan Buntić i Zdravko Mioč, kao i drugi uzvanici.

Nakon svete mise biskup, svećenici, vjernici i gosti uputili su se do obližnjega gradilišta budućega pastoralnog centra, gdje je upriličena svečanost blagoslova temeljnoga kamena i gradilišta, kao i novoga drvenog križa koji će stajati na gradilištu.

        – Nemamo mnogo vjernika – oko 450 – i oni će sudjelovati onoliko koliko mogu, ali objektivno nismo baš u financijskome stanju da bismo mogli sami financirati gradnju. Projekt će stajati oko 800 000 KM i trebat će nam pomoć dobročinitelja. Svaka će nam pomoć dobro doći bit ćemo neizmjerno zahvalni – rekao nam je župnik Drvara don Davor Klečina.

Pomoć u KM (konvertibilnim markama) može se uplatiti na: Župa sv. Josipa Drvar, UniCredit Bank d.d. Mostar; rač. br: 3381502281415165. U stranoj valuti: UniCredit Bank d.d. Mostar; IBAN: BA393381504881418394; SWIFT: UNCRBA22.

                                                                                         

Ivan Kaleb/Naša ognjišta

Odgovori