OTVOREN CENTAR ZA MLADE OPĆINE TOMISLAVGRAD

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U Tomislavgradu je danas otvoren prvi Centar za mlade u Hercegbosanskoj županiji. Prostor je svečano otvorio ministar financija u vladi HBŽ gosp. Stipan Šarac. Svečanosti otvaranja nazočili su također i Ivana Mašić, Mate Lončar, predsjednik Vijeća mladih općine Posušje i Stjepan Bago, tajnik Udruge gospodarstvenika Posušje i Luka Krstanović.
Centar za mlade je prostor za sve mlade sa područja općine Tomislavgrad i sve organizacije mladih, te će služiti za realizaciju ideja mladih, pristup internetu, druženja mladih, organizaciju projekata mladih, ali i kao edukacijsko-tehnički centar u vidu prakse.
Cilj pokretanja centra za mlade općine Tomislavgrad je osigurati višenamjenski prostor za kulturu, izražavanje, kreaciju i aktivnosti mladih u slobodno vrijeme, u kojem će se moći  realizirati interesi mladih organiziranih u udrugama ili neposrednom inicijativom mladih.

Realizacijom ovog projekta osiguran je prostor za djelovanje svim aktivnim mladima, sa područja općine Tomislavgrad i šire. Također želimo afirmirati što veći broj mladih na aktivno sudjelovanje u društvenim djelatnostima, kao i omogućiti mladima mjesto za edukaciju i realizaciju svojih ideja, potičući mlade na sudjelovanje u donošenju odluka koje se tiču njih samih. Uz pomoć centra želimo razviti dijalog i suradnju među svim mladima i organizacijama na području općine, Hercegbosanske županije, ali i cijele države Bosne i Hercegovine, te s mladima iz Republike Hrvatske. Kroz centar organizirat ćemo edukaciju mladih od strane raznih organizacija i stručnih osoba na području kulture. Na dugoročnom planu želimo ostvariti obrazovanije društvo, aktivnije mlade, kao i razvijen volonterizam.

HNK „Tomislav“ ustupio je svoje prostorije na korištenje Vijeću mladih općine Tomislavgrad, koje će se i skrbiti o centru, a one se nalaze u Ulici Kralja Zvonimira, te su opremljene računalom, priključkom za Internet i namještajem, čime je osiguran adekvatan prostor za rad. Veličina prostora je cca. 20 m2, a u sklopu toga je jedan ured koji je ujedno sala za sastanke, radionice i skupove.

Tekst i foto: Luka Krstanović