ODRŽAN SASTANAK: Završavamo kapelicu i okoliš, pa ogradni zid

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Kako je ranije i bilo najavljeno večeras (18 sati) je ispred nove kapelice održan sastanak mještana našega sela na kojemu se razgovaralo o svemu učinjenome do sada, kao i razmišljanja i dogovori za buduće poteze. Prethodno, prije samoga sastanka svi su razgledali urađeno na objektu. Nitko nije imao nikakve primjedbe.

Na samome početku nazočne je pozdravio Franimir Seser, izvjestivši okupljene kako su fasada i unutarnje uređenje (posao dogovoren s Vjekom Vukadinom) u cijelosti završeni, te kako je sve plaćeno 13 000 KM, plus dodatnih radova 630 KM (u projektu nije bilo predviđena unutarnja izolacija krovišta, no odlučili smo se i na to). Vjeko je nakon isplate odmah donirao 500 EURA za projekt, tako da na računu trenutno još uvijek imamo oko 29 000 KM.

Franimir je dalje naglasio kako je s Mirkom Vukadinom (Mirkanom Kordićevim) dogovoren završetak keramičarskih poslova za cijenu od 15 KM/m² (pločicu i ostali potrebni materijal ćemo nabaviti u Protoku), a radovi bi trebali početi uskoro. Nakon Mirkanovih poslova bit će postavljena unutarnja (drvena) vrata na ulaz u mrtvačnicu, koja su donacija poduzeća Efekt d.o.o. Tomislavgrad, kao i vanjske klupice na prozorima i tri automata (usporivača) na vanjskim vratima.

S poduzećem Klesarstvo Marić iz Stipanjića ćemo dogovoriti postavljanje mramora ispod trijema (nastrešnice).

Nakon završetka keramičarskih poslova Živko Šumanović će završiti svoj dio posla (montaža umivaonika, česama i ostaloga), kao i Sjeverović montažu rasvjetnih tijela.

Nismo još isplatili Topa za lanjske poslove (1300 KM) i nešto dodatnih, nepredviđenih radova (gromobran), koji nisu bili predviđeni u projektu. Razlog je jednostavan – nije napravio račun.

Razgovaralo se i o lokaciji i izgradnji manje septičke jame, koju bi locirali uz (novi) južni  ogradni zid.

Prihvaćena je ponuda poduzeća Bunbal d.o.o. iz Kaštel Kambelovca za nabavu zvona, težine 26 kg, vrijednoga 3 280 EURA (NAPOMENA: Vinko, Marija, Blago i Marinko Vukadin – PRVI kumovi zvona za 2500 EURA, ostalo nam još 780 EURA za pokriti kumstvom zvona).

Potražit ćemo i ponude za nabavu odgovarajućega klima uređaja u mrtvačnici.

U nastavku se razgovaralo i o uređenju okoliša kapelice, rušenju staroga objekta, kao i o najvećem dijelu projekta koji nam preostaje (nakon kapelice), a to je izgradnja ogradnoga zida (ukupno oko 220 m dužine). Nakon poduže rasprave zaključili smo sljedeće:

  1. Prioritet nam je završiti kapelicu i mrtvačnicu do kraja,
  2. Urediti njen okoliš (ukrasna kocka),
  3. Rušenje stare kapelice (iduće subote – 16. svibnja, a to će besplatno odraditi djelatnici i strojevi poduzeća Promet Šarac d.o.o. Tomislavgrad).

 

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli a spomenuti su ovdje u tekstu (kao i svima dosada).

Radove bi odmah izvodili a nakon završetka ove faze podvukli bi crtu, i nakon toga bi se ponovno sastali i odlučii što ćemo i kako s ogradnim zidom.

I na kraju još jednom pozivamo sve one koji nisu izmirili svoje obveze da to učine čim prije kako bismo dalje mogli nastaviti s poslom (podsjećanje: obveza lani 2 x 200 KM/grobnici, ove godine 1 x 200 KM/grobnici).