NEDJELJNA PRIČA: Molitva potpunoga predanja Bogu ujutro, u podne, navečer i u noći

objavljeno u: NEDJELJNA PRIČA | 0

Uime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Dobri i milosrdni Oče, hvala Ti za dar života! Hvala Ti za ovaj dan i ove milosne trenutke!

Ni jedne minute, sekunde, ni jednoga trenutka ne želim biti bez Tebe. Molim Te, prožmi me snagom svoje milosti i nazočnosti… Kao što si Ti stalno sa mnom i ja želim biti s Tobom! Nek se Tvoja sveta volja vrši sa mnom kako bi sve bilo na svom mjestu i najboljem redu.

Hvala Ti, Oče nebeski, za Tvoju beskrajnu ljubav koju si nam pokazao u svome Sinu, Isusu Kristu, koji je umro na križu za nas grješnike…

Duše Sveti, rasvijetli moje misli, moja razmišljanja, pročisti moju fantaziju, očisti moje osjećaje i emocije. Ozdravi moju prošlost, moja sjećanja, moje unutarnje rane. Oprosti mi sve moje krivnje i oslobodi me od svake navezanosti na grijeh, kako bih i ja mogao oprostiti svima koji su me povrijedili ili mi učinili neku nepravdu.

Božanski Spasitelju, prožmi me svojom ljubavlju, kako bih Te ljubio tako savršeno kao anđeli i sveti u nebu! Raspolaži ti mojom slobodom i životom, mojim zdravljem i mojim bolestima, mojim vremenom i svime što posjedujem. Učini me pozornim kako bih uvijek činio ono što Bog od mene očekuje.

Duše Sveti, Duše ljubavi, ispuni me tim svetim žarom i učini da moj život ižarava Isusa Krista. Udijeli mir mojoj duši i učini je svojim Nebom, svojim blagim boravištem. Učini me budnim, raspjevanim i posve Bogu predanim, njemu na slavu i moj osobni spas!

Trojedini Bože, čvrsto vjerujem i ufam se u Tebe, ljubim Te i slavim, hvalim Te i zahvaljujem Ti za sve milosti koje si mi do sada darovao! Ponizno Te molim, ozdravi moju slabu i mlaku vjeru i uvećaj je, učvrsti moju nadu i usavrši moju ljubav!

Još jednom Te molim, oprosti mi sve moje grijehe, daruj mi više strpljivosti i iskrenosti u životu, dobrote i nježnosti prema svima, čistoću srca i dar poniznosti. Daruj mi novo srce koje će radosno svima opraštati uvrede i u nevolji pomagati…! Neka sve bude na Tvoju veću slavu i osobni spas svih nas! Amen!

Priredio: fra Petar Ljubičić