JOZO MALIĆ IZ KONGORE NA POSTULATURI U MOSTARU

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Uz brojne studente koji se ovih dana vraćaju Mostaru, svojim studentskim obvezama, prema ovom hercegovačkom središtu protekloga tjedna uputio se i jedan momak iz Kongore, Jozo Malić, koji se nakon završene Srednje strukovne škole u Tomislavgradu, odazvao Božjem pozivu i odlučio postati svećenik.

Trenutno je na jednogodišnjoj postulaturi (početni odgoj u franjevačkom redu ima tri stupnja: postulaturu, novicijat i vrijeme privremenih zavjeta) u Franjevačkom samostanu u Mostaru, gdje živeći u zajednici s fratrima, potvrđuje vlastitu odlučnost da postupno prijeđe sa svjetovnog na franjevački način života, provjeravajući svoju odluku za slijeđenje Isusa Krista po uzoru na svetog Franju.

Želimo mu da ustraje u svom životnom pozivu i putu i da ga na tom putu uvijek prati zagovor sv. Franje, čijem se redu odlučio priključiti, na ponos svoje obitelji i svoga hrvatskoga naroda.

Podsjetimo, zadnja mlada misa u našoj župi bila je točno prije dvadeset godina (1994.), kada ju je služio fra Robert Jolić, a ako Boga da, za koju godinu, župa Kongora će biti bogatija za još jednoga – fra Jozu Malića.

 

Tekst: Ivica Šarac

Foto: Ivan Malić

08.09.2014.

Statistics recorded with Counterize - Version 3.1.4