IZ ARHIVE: Vesela družina

objavljeno u: IZ ARHIVE | 0

Priložena slika nije doduše nastala povodom Nove godine – bilo je očito vruće ljeto koje je izazivalo neutaživu žeđ pa je se društvo dočepalo piva i zasjelo na gepek nečije limuzine – ali je se nešto slavilo. Ili je netko od kršnih momaka našao curu, ili posao, ili se ništa posebno nije dogodilo, ali je i to bilo dovoljno za veselje i druženje mlađarije.

Sudeći po izgledu Mandoseljana koje prepoznajem slika je nastala otprilike sedamdesetpete godine, dakle prije četiri i pol desetljeća, ali se neki od aktera nisu znatno promijenili na čemu im se može samo čestitati.

Spomenute godine je završila dominacija Hajduka u prvenstvu, prodali su i Oblaka, i Šurjaka, i Buljana, a u Dinamu je polako stasala ekipa budućih prvaka – Zajec, Kranjčar, Mustedanagić i Bručić. U prvoj postavi Mandina Sela je jedan od momaka sa slike igrao na poziciji libera, ali neću navoditi koji jer je možda i netko drugi bio u izboru dugogodišnjeg selektora Toše Stipina, pa da se ne naljuti.

Po običaju sam malo ćorav i malo zaboravan, te se ne mogu sjetiti svakoga sa slike, ali mi se čini da je presječena glava u vlasništvu jednoga od sinova pokojnog Iveka, brkovi pored njega krase gornju usnu Frane Krstina, dok momka u majici s natpisom i drugog brkatog deliju u pozadini nikako ne mogu prepoznati, ali znam da ih poznajem, pa nek netko drugi umjesto mene pogađa. Zato su Stanko Banov – s bocom piva u ruci – i Pere Jakičin – kao model Playboya za žensku publiku – nezamjenjivi. Pored Pere je mesečini njegov brat Ivić, a sudeći po raskošnoj frizuri zagrlio ga je jedan od Lukinih sinova.

Veselo zbivanje promatraju i uče se kako treba slaviti i fotografirati dvojica braće – Boško i Miro Ivekovi.

U smislu ove slike svim Mandoseljkama i Mandoseljanima uredništvo portala želi puno veselja i lijepih druženja u 2020. godini.

Blago Vukadin