IVAN VUKADIN: Cure i dečki sretan vam/ nam 12. rodjendan a svim čitateljima poziv da nas i dalje prate i čitaju

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Svjedoci smo kako vrijeme brzo leti. Evo, već godinu dana je prošlo otkako smo svi nekako “izolirani”, ili samoizolirani, virusom koji je usporio cijeli svijet ali ne i vrijeme. Isto tako je proletjelo i 12 godina otkako je nekoliko entuzijasta pokrenulo, u početku forum za razgovor o seoskim temama, a onda je to preraslo u lokalni seoski portal koji je postao sastavnim jutarnjim ritualom svakog tko ima veze sa Mandinim Selom ali i puno puno šire.

I tako, jutro za jutro, dan za danom izredaše se godine, i to njih – 12. A teme koje su uveseljavale i rastuživale jutarnje kave su bile ne samo mandoseljske, nego i šire. Svi smo mogli čitati o rođenjima djece, umiranjima, udajama i ženidbi susjeda, sezonskim poslovima u selu, onima koji na vrijeme odrađuju i onima koji su okasnili posaditi ili povaditi krumpire. Priče ispod murve i sjećanje na neka vremena koja su daleko iza nas a murva nas vrati u to djetinjstvo. Župne obavijesti i obavijesti o radovima na kapeli i mrtvačnici, kao i uplatama i stanju računa svih koji su obaveze izmirili. Ukratko, sve što je vezano za zajedničke stvari i događaje jedne zajednice i jednog duvanjskog sela. Sa objavama i slikama pokojnih hrvatskih branitelja iz duvanjske okoline i svih koji su imali veze sa obranom ovog kraja i sudjelovanjem u Domovinskom ratu čuvamo uspomenu na sve one koje nikada ne smijemo zaboraviti i mlađim generacijama prenijeti uspomenu na njih kako nikada ne bi zaboravili tko je pokojni Dragan Šumanovic i svi ostali koji svoje živote položiše kako bi mi danas bili svoji na svome.

Uz sve druge obrađene teme, odabrao sam samo neke.

Velika hvala svima koji nas drže informiranima svako jutro i nesebično tome doprinose puneći ovaj odlični portal usprkos usporenju od virusa i teškim vremenima koje ćemo, uz Božju pomoć, preživjeti.

Cure i dečki sretan vam/ nam 12. rodjendan a svim čitateljima poziv da nas i dalje prate i čitaju.

Ivan Vukadin