EKIPA UDRUGE TENKISTI HVO HBŽ POBJEDNIK V. MEMORIJALNOG TURNIRA “DVA DRAGANA”

objavljeno u: NOVOSTI | 1

U spomen na hrvatske vitezove Dragana Perića (1971.) i Dragana Šumanovića (1973.), stradale 10. listopada 1995. godine, ali i na sve ostale poginule i umrle tenkiste HVO-a, pripadnike Brigade kralja Tomislava i 1. Gardijske brigade Ante Bruno Bušić, u organizaciji Udruge tenkista HVO Hercegbosanske županije, u Tomislavgradu je od 5. do 6. listopada održan V. Memorijalni malonogometni turnir “Dva Dragana”.

Prvoga dana,  5. listopada, predstavnici ove udruge i njihovi gosti posjetili su groblja svih stradalih i preminulih tenkista. Drugoga dana, 6. listopada, na grobovima Dragana Šumanovića u Mandinu Selu, te potom na grobu Dragana Perića u Eminovu Selu položeni su vijenci i upaljene svijeće, a potom je tomislavgradski gvardijan fra Sretan Ćurčić predvodio prigodnu molitvu za stradale hrvatske vitezove.

U Gradskoj galeriji KIC-a, s početkom u 13 sati otvorena je izložba ratnih fotografija Oklopne bojne Brigade kralja Tomislava i Prve gardijske brigade Ante Bruno Bušić. Okupljene je u ime organizatora – Udruge tenkista HVO Hercegbosanske županije – pozdravio Mijo Šteko, a nakon nekoliko prigodnih riječi kojima je naglasio važnost sjećanja na žrtvu koju su branitelji podnijeli u Domovinskom ratu, izložbu je svečano otvorio predsjednik Općinskoga vijeća Luka Krstanović. Naglasimo i kako je ova izložba otvorena u cijeli ovaj tjedan a u dogovoru sa ravnateljima osnovnih i srednjih škola organizirano će je posjetiti učenici starijih razreda.

U Gradskoj sportskoj dvorani u 14 sati počeo je sportski dio događaja. Predsjednik Udruge tenkista HVO Hercegbosanske županije Josip Jimmy Ćerdić zahvalio je svima na dolasku i naglasio na važnosti održavanja ovakvih događaja, kao uspomeni na stradale branitelje  te turnir službeno proglasio otvorenim. Na njemu su nastupile četiri ekipe: Udruga tenkisti HVO HBŽ, Udruga veterana oklopne bojne 5. gardijske brigade „Sokolovi“ iz Vinkovaca, Udruga veterana specijalne policije BATT iz Splita i Udruga specijalne policije HR HB.

Nakon odigravanja svih utakmica zasluženi pobjednik turnira je ekipa domaćina – Udruga tenkisti HVO HBŽ. Drugo mjesto osvojila je ekipa specijalne policije HR HB, treće mjesto je pripalo Udruzi veterana specijalne policije BATT iz Splita i posljednje Udruga veterana oklopne bojne 5. gardijske brigade „Sokolovi“ iz Vinkovaca. Završetkom službenog dijela programa u predvorju dvorane nastavljeno je braniteljsko druženje.

Organizatori zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovoga turnira.