DO KRAJA GODINE DJEČJI VRTIĆ POD KROVOM

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Nakon rušenja staroga montažnoga objekta, izgrađenoga početkom osamdesetih godina prošloga stoljeća, na istoj lokaciji u Tomislavgradu u lipnju je počela i druga faza izgradnje dječjega vrtića.

Ukupna vrijednost cijeloga projekta iznosi 633.038,25 KM, a financira se sredstvima općine Tomislavgrad, te uz potporu Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske (500 000 kuna) i Vlade Hercegbosanske županije (150 000 KM).

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave za izgradnju dječjeg vrtića u Tomislavgradu (druga faza) općina Tomislavgrad prihvatila je ponudu konzorcija Gradinvent d.o.o. Mostar i Graditelj svratišta d.o.o Prozor – Rama,  kao najpovoljniju. Ugovor su potkraj siječnja potpisali općinski načelnik Ivan Vukadin i Tomislav Iličić, zastupnik ovoga konzorcija.

Radovi su počeli u lipnju ali su u jednom trenutku bili usporeni zbog trenutke epidemiološke situacije i samoizolacije pojedinih djelatnika.

Rok izvođenja radova iznosi 730 kalendarskih dana (zbog lakšega financiranja izgradnje) a u ovoj godini planirano je završiti poslove do vrijednosti otprilike 450 000 KM: izgradnja i pokrivanje objekta, postavljanje otvora, izrada fasade i izrada osnovne unutarnje instalacije (voda i struja).

Nakon završetka ove faze izgradnje objekt će biti jedinstvena cjelina s već postojećim, svečano otvorenim na Dan općine Tomislavgrad 2011. godine. O potrebi izgradnje govori podatak da trenutno mjesto u dječjem vrtiću čeka više od šezdesetero djece.

Izvor: Općina Tomislavgrad