BOŽIN SAN POSTAJE REALNOST

objavljeno u: SAČUVANO OD ZABORAVA | 0

Prošle subote (9. svibnja) naš mali portal proslavio je svoj 11. rođendan. Prva vijest koju smo tada objavili bio je kratki tekst s puno više fotografija o proljetnom čišćenju groblja.

Ne znam koliko se nas od tada nazočnih sjeća toga dana po još jednome detalju. Naime, nakon prve etape košenja trave, napravili smo kratku stanku, sjeli odmoriti. Baš u tome trenutku stigao je na groblje Bože Šarac Božica (preminuo u jesen iste godine) i vrcom prema, nekoliko mjeseci ranije, izabranom načelniku tomislavgradske općine Ivanu Vukadinu.

Sjećam se jako dobro tada izrečena njegova tri prijedloga: dovesti struju, dovesti vodu do groblja i sagraditi mrtvačnicu. Tada se to činilo kao nestvaran san. Evo, jedanaest godina nakon, na dobrom putu smo da završimo sve to. Za to su zaslužni svi Mandoseljani i brojni prijatelji Mandina Sela. Hvala vam svima, dobri ljudi!

Boži i svima ostalima koji počivaju u ovome groblju neka je vječni smiraj i pokoj a na nama živima obveza je započeti projekt uređenja groblja privesti kraju. Naši preci su to itekako zaslužili.