ŽUPNE OBAVIJESTI: XV. vazmena nedjelja

ŽUPNE OBAVIJESTI: XV. vazmena nedjelja

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0

PONEDJELJAK:

Anda Gabrić za sve svoje pokojne

UTORAK:

Luka i Ruža Gabrić za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Šimun i Anđa Rezo za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Dragan i Ankica Majdančić za sve svoje pokojne

PETAK:

Zdravko i Vinka Rezo za sve svoje pokojne

SUBOTA:

Vinko i Anica Sliško za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

8,00 sati: Kongora

9,30 sati:Borčani

12,00 sati: sveta misa na Ljubincu

 

2. Iduće nedjelje svete mise su u 8,00 sati, 9,30 sati i u 12,00 sati sveta misa na Ljubincu.

3. Sutra dovečer započinje trodnevnica u čast svetog Ilije proroka u Borčanima. Trodnevnica započinje svetom misom u 18,00 sati. Prije svake svete mise imate prigodu za svetu ispovijed.

4. Hvala malobrojnim vjernicima iz Borčana koji su se jučer odazvali na akciju uređenja crkvenog dvorišta za proslavu sv Ilije. Vjerničkl odziv ili neodziv znak je vjerničke ljubavi ili neljubavi prema Bogu i svojoj Crkvi. ” vjera bez djela je mrtva – kaže sv Jakov ap, ali i ljubav bez djela je mrtva – bila prema prema Bogu ili bratu čovjeku.

5. U četvrtak je Ilindan i svete mise su u 7,30 u župnoj crkvi i u 11,00 sati svečana sveta misa s procesijom pred crkvom svetog Ilije u Borčanima. Za župljane iz Borčana taj dan se slavi kao zapovjedna svetkovina, jer je sveti Ilija njihov zaštitnik. U procesiji sudjeluju ministranti, ovogodišnji prvopričesnici, krizmanici, odrasli u narodnoj nošnji, svećenici; a potom ostali vjernici. Molim da kip svetoga Ilije i ove godine nose mladi iz župe, jer proslava svetogs Ilije nije proslava samo vjernika iz jedne filijale, nego proslava svih vjernika naše župe.

6. Ženi se: Marko Vukadin, sin pok. Ante “Žujke” i Anđe r. Čurčić iz M. Sela i uzima Anđu Mašić, kći Ivanovu i Ružice r. Antosović iz Kongore; Stojko Martinović, sin Stipanov i Slave r. Radoš iz Borčana i uzima Ferdinandu Majić, kći Grginu i Anđe r. Krišto iz Kongore; Mijo Brkić, sin Zvonkin i Zdravke r. Matić iz Zagreba i uzima Luciju Kosor, kći Stankovu i Marije r. Ramljak iz Zagreba; Božo Krajina, sin pok. Marijana i Ljubice r. Majić iz Kongore i uzima Martinu Bošnjak, kći Milenkovu i Marine r. Zovko iz Mostara.

7. Ženidbeni navještaji … vjenčanja, okružnica oca Biskupa …svjedoci. .. odijevanje …svetost mjesta ….

8. Ovih dana svaka obitelj u župi će dobiti pozivnicu za svečanu proslavu 100 -te godišnjice utemeljenja naše župe. Molim da je dobro proučite i da na nju odgovorite kako bismo na vrijeme bili pripravni za proslavu naše župsne zajednice.

9. U subotu u 7,00 sati je akcija kosidbe župnog crkvenog dvorišta u Kongori. Molim vas dođite sa potrebitim oruđem: kosilicama, trimerima, grabljama, kosama, traktorima i ….sa svime onim što je potrebno da molitveni i crkveni prostor pripremimo za ovogodišnje svečano slavlje naše župe.

10. Stigao je novi broj Naših Ognjišta. Uzmite i čitajte!

11. Krizmanici mogu svakog radnog dana u tjednu, osim nedjelje, u našem župnom uredu preuzeti svoje albume i DVD.

 

Izvor: Župni ured Kongora