VLADA HBŽ: Apel Kriznog stožera na poštivanje naredbi i preporuka

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan sastanak Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije. Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija na području županije. Zbog pogoršane epidemiološke situacije Krizni stožer ministarstva apelira na građane Hercegbosanske županije da se pridržavaju postojećih naredbi i mjera koje je Vlada Hercegbosanske županije donijela na sjednici održanoj 7. lipnja 2021. godine.

Tim naredbama ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području Hercegbosanske županije do 24:00 sata osim svadbenih salona i noćnih klubova kojima se dozvoljava rad do 02:00 sata. Isto tako, tim naredbama dozvoljeno je pružanje usluga u ugostiteljskim objektima u otvorenom i zatvorenom prostoru uz obvezno pridržavanje preporuka donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH (higijensko-epidemioloških mjera) uz obvezno pridržavanje razmaka od 1,5 m. Pružanje usluga u ugostiteljskim objektima dozvoljeno je za maksimalno onoliko osoba koliko dopušta veličina prostora ugostiteljskog objekta, i to isključivo uz uvjet da veličina zatvorenog i otvorenog prostora ugostiteljskog objekta omogućava poštivanje navedenih mjera i preporuka zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH.

Na sastanku je poseban naglasak stavljen na činjenicu da će Ministarstvo unutarnjih poslova i Uprava za inspekcijske pojačati nadzor nad provođenjem mjera, kao i nadzor nad osobama koje su dobile rješenje Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i proganjanih Hercegbosanske županije o kućnoj izolaciji, odnosno o zdravstvenom nadzoru.
Zaključak Vlade Hercegbosanske županije s naredbama i preporukama možete preuzeti OVDJE

VLADA HBŽ