„RODIO” SE SLAMNATI MEDO

objavljeno u: NOVOSTI | 1

Slamnati medo kojega su u Lipi prošle godine, na parcelama ispod županijske ceste Tomislavgrad – Blidinje, od velikih okruglih slamnatih bala sagradila braća Šoljić (Radoslav-Rade i Berislav-Bero) iz Lipe, nakon godinu dana, ponovno se rodio, samo ovoga puta dublje u polju, dvjestotinjak metara od obala nedalekoga Šarčeva jezera.

Od poroda mu se još nisu otvorile oči, nisu mu narasle ni uši (kao onome lanjskome), ali sve će se to, sigurni smo, ugledati za koji dan kad tvorci ulove vremena, uz ostale poslove, sve završiti do kraja. Lanjski slamnati medo izazvao je veliku atrakciju mnogih, ponajviše djece, a sigurni smo kako će tako biti i ove godine.

Vrijeme je i dalje lijepo, ljeto traje još uvijek, stoga ostaje nam samo vas pozvati da se uputite do Šarčeva jezera, prohodate njegovim 1,6 km dugim obalama i usput se i fotografirate sa ovom slamnatom atrakcijom. I to obvezno u nazočnosti najmlađih koje će se ovome velikom, malom medi sigurno jako puno razveseliti. Baš kao što su i onome lanjskome.