PREKO SVINJARA DO SVINJAČE

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Vrijeme danas nije bilo baš najidealnije za fotografiju (za šetnju je uvijek dobro), ali svejedno sam se odmah odazvao pozivu prijatelja iz Kongore za šetnjom. Bila je samo mala dilema kamo krenuti: prema Vranu, ipreko Kosovca na Orlokuk i nazad prema Libu, no kada se sunce nakratko ukazalo iza oblaka, obasjavši prekrasni kolorit u Grlima, dileme kamo ćemo uopće više nije bilo.

Krenuli smo iz Kongore (Sliškinih kuća) i dalje prema Svinjaru (1481 m n.v.). Cijelo vrijeme uživali smo u pogledu na Grla, ukrašena raznobojnim prirodnim ukrasima, Duvanjskom polju koje je ostajalo iza nas, Vranu preko puta, malo daljnjoj Čvrsnici… Kasno smo krenuli (iza 13 sati) i nismo se puno zadržavali, tek za fotografiranje. Sišli smo prema Svinjači i odmah se uputili nazad županijskom cestom prema početnoj točki (Kongora).

Budući smo kasno krenuli, na izlazu iz Grla ulovila nas je i noć, no uspjeli smo se, bez ikakvih problema domoći Galića kuća i rasvjete koja nam je dalje olakšavala hodnju. Zaključno, pet sati provedenih u aktivnoj šetnjim dvadesetak prijeđenih kilometara i motivi koji ostaju vječno u sjećanju ali i na fotografijama. Ukoliko budete u prilici ovih dana, dok mraz nije “odnio” list, ako već niste u prilici propješačiti ovom dionicom, svakako se provozajte, fotografirajte i uživajte u onome što ćete ovdje vidjeti.