NEDJELJNA PRIČA: Molitva krunice pomaže u nevolji

objavljeno u: NEDJELJNA PRIČA | 0

Za vrijeme Francuske revolucije jednoga dana odvedu u zatvor roditelje male djevojčice Julije Janau. Nitko od nje nije više plakao kad su joj odveli oca i majku iz njihove kuće. Mala je djevojčica bila neutješna, ali se u toj svojoj teškoj žalosti sjetila majčine preporuke da svaki dan treba moliti svetu krunicu Blaženoj Djevici Mariji. Počela je mala Julija moliti svetu krunicu, i to po cijeli dan. Imala je živu vjeru i čvrsto pouzdanje da će joj Marija zaista pomoći.  

I dok je ona tako žarko molila, dođe u njihovu kuću neki vojnik tražeći nove žrtve. Kad pred sobom ugleda djevojčicu, upita je:

– Što to radiš?

– Molim krunicu za svoje roditelje, da se dokaže njihova nevinost – odgovorilo je dijete.

– A misliš li da će ti ta molitva pomoći?

– Moja mi je majka rekla da u najtežim trenutcima svoga života samo molim svetu krunicu i Majka će Božja sigurno pomoći. I ja u to čvrsto vjerujem – hrabro mu reče Julija.  

Vojnik je gledao u dijete počevši suosjećati s njom. Zatim je opet upita:

– A misliš li da su tvoji roditelji doista nevini?

– U to sam posve sigurna jer nikada nisu nikomu ništa zlo učinili.

– Dobro, ja ću pogledati pa ako bude moguće da im što pomognem, rado ću to učiniti.  

Vojnik je otišao, ali svoje obećanje nije zaboravio. Njegovim posredovanjem bili su pušteni na slobodu roditelji male Julije. Spasila ih je Blažena Djevica Marija kako bi nagradila čvrstu vjeru i veliko pouzdanje djevojčice Julije koja je tako pobožno molila svetu krunicu za svoje roditelje.

Fra Petar Ljubičić