IN MEMORIAM: Ilija Rezo (7. 08. 1973. – 15. 08. 2008.)

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Danas se navršila tužna 15. obljetnica od Iline prerane smrti, pa tim povodom nekoliko riječi u spomen na tog vrijednog Mandoseljana i višestrukog kuma naše obitelji.

Ile je drugi sin pokojnog Ivana i njegove Mateškuše. Odrastao je u obiteljskoj kući koju je njegov otac napravio na samom kraju sela, prema Lipi, ispod mandoseljske gradine, završio školu i naučio sa starijim bratom Antom raditi automehaničarske poslove.

Nakon oskudnih godina – Ilin otac Ivan je unatoč teškom hendikepu uspijevao skrpati kraj s krajem i brinuti se o svojoj obitelji – dvojica vrijedne i složne braće započeli su, nakon rata u kojem su obadvojica sudjelovali kao hrvatski branitelji, sa samostalnim poslovima. Zahvaljujući Ilinom i Antinom trudu i stručnosti uspjeh nije izostao, a njihovi roditelji ponosno su pomagali prilikom gradnje nove kuće, radujući se nadolazećoj i bezbrižnoj starosti.

Prije 15 godina sve se međutim sve neočekivano promijenilo – Ile je smrtno stradao u prometnoj nesreći i ostavio veliku prazninu iza sebe. Kum Ivan je nosio u sebi najveću moguću, nezamislivu tugu – žalost za vlastitim djetetom – obolio i preselio se u vječne dvore svome sinu na kojeg je bio ponosan. Godine 2021. umrla je i kuma Iva, Ilina majka.

Pokoj vječni daruj im Gospodine.

Ima neka moć u dobrim ljudima,

oni su jaki i poslije smrti.

Događa se da i dalje žive

po svojim riječima i djelima,

a najviše po dobroti srca…

Blago Vukadin