SLOBODNA DALMACIJA iz 2000. godine: Sportaš godine STANKO ŠOLA

objavljeno u: SLOBODNA DALMACIJA | 0

Šesti put za redom tomislavgradski sportski djelatnici i novina­ri izabrali su sportaša i sport­ski kolektiv godine u svojoj općini. Zahvaljujući svome ra­du i ostvarenom sportskom rezultatu u konkurenciji za sportaša u 1999. godini ovo­ga puta bilo je nominirano pet pojedinaca, dok je u izbo­ru za sportski kolektiv godine sudjelovalo svih 11 klubova koji aktivno djeluju na prosto­ru Tomislavgrada.

Organizatori još jednoga, već tradicionalnog izbora i ovoga su puta bili Općinsko poglavarstvo i Radiopostaja Tomislavgrad, a sam čin pro­glašenja najboljih i svečanost na kojoj su ovogodišnji pobje­dnici dobili pokale i prigodna priznanja održana je prote­kloga vikenda (veljača 2000.). Uobičajenim bodovanjem svih za izbor no­miniranih kolektiva i pojedina­ca odluku o nositeljima ovo­ga laskavog priznanja za 1999. godinu ovoga je puta donijela komisija sastavljena od 14 članova.

Jednostavnim zbrajanjem njihova glasovanja drugi put za redom sportaš godine opći­ne Tomislavgrad postao je kapetan muškog košarkaškog kluba Tomislav Gratex Stanko Šola. Samo bod iza njega ostao je igrač NK Tomi­slav Goran Drmić, dok je tre­će mjesto pripalo perspektiv­noj košarkašici ženskoga ko­šarkaškog kluba Županjac Mariji Kutleša.

Isto tako, drugi put za re­dom, a treći put u šest godi­na, koliko traje ovaj izbor, sportski kolektiv godine opći­ne Tomislav Grad postao je košarkaški klub Tomislav Gratex. Drugo mjesto pripalo je NK Tomislav, a treće žen­skom košarkaškom klubu Žu­panjac.

 

Milan Vukadin

 

(Iz arhiva Slobodne Dalmacije, veljača 2000. godine)