IZ ARHIVA SLOBODNE DALMACIJE: rujan 1998. godine

objavljeno u: SLOBODNA DALMACIJA | 0

Na ovome mjestu će te iz tjedna u tjedan moći pročitati vijesti iz duvanjskoga kraja koje su objavljene na stranicama Slobodne Dalmacije.  Ovaj svojevrsni vremeplov započinjemo sada već davnom 1998. godinom (mjesec rujan). Iz za vas odabranih tekstova naših dopisnika, vidjet ćete kako se u ovih 16 godina puno toga u našoj općini promijenilo, ali da se neke vijesti ponavljaju bez obzira na vremenski odmak. 

TOMISLAVGRAD – Uskoro prvi stanari u staračkomu domu

Rješenjem općinskoga načel­nika (Ivana Madunića) imenovano je privremeno upravno vijeće staračkoga doma u Tomislavgradu čija se izgradnja ovih dana privodi koncu. Zadatak privremenog upravnoga vijeća je priprema svih potrebnih akata i preduvjeta za osnivanje ustanove koja će ubuduće voditi ovaj starački dom. Mandat vijeća završit će danom donošenja odluke o osnivanju spomenute ustanove. 

Inače, novcem koji je donirala jedna njemačka đakonija proljetos je započela gradnja staračkoga doma u Tomislav Gradu. Izgradnjom ovog doista lijepog i reprezentativnog objekta, u kojem će svoj mir pronaći 42 starije osobe, rukovođeno je iz Ministarstva obnove i razvitka vlade Županije hercegbosanske Prema riječima Tihomira Mioča, zamjenika županijskog ministra obnove i razvitka, svi, ugovorom određeni rokovi gradnje, kao i njihova kvaliteta, maksimalno su ispoštovani. U ovom trenutku traju radovi na dovršetku pristupnog puta, uređenju dvorišta i dovođenju preostale potrebne infrastrukture. Ako ne bude nepredviđenih problema, starački dom u Tomislavgradu bi uskoro mogao dobiti svoje prve stanare. 

Tekst: Milan Vukadin (1998.)

Foto: Ivica Šarac (2013.)