ŽUPNE OBAVIJESTI: V. vazmena nedjelja

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
  1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Za sve pokojne na kongorskom groblju – obitelj pok. Jurke Romić Bike

UTORAK:

Ante i Anđelka Jolić za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Kata Knežević za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Jela Matić pok. Marka za sve svoje pokojne

PETAK:

Iva Matić Komlenović za sve svoje pokojne

SUBOTA:

Mate Tokić pok. Ante za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

8:00 – Kongora

10:30 – Prva pričest

  1. U subotu, 1. svibnja započela je svibanjska pobožnost u čast Blažene Djevice Marije u našoj Katoličkoj crkvi. Ova pobožnost u našoj župnoj zajednici je svake večeri, osim nedjelje, u Borčanima u 16:30 sati; a u Kongori u 17:30 sati. Nakon krunice u župnoj crkvi slavi se sveta misa (u mjesecu svibnju nema jutarnje svete mise).
  2. U subotu, u 10 sati je ispovijed za prvopričesnike i njihove roditelje. U 10:30 sati je sastanak za ministrante.
  3. Iduće nedjelje svete mise su samo u župnoj crkvi u 8 sati i prva pričest u 10:30. Roditelji i prvopričesnici neka dođu pred crkvu do 10 sati. Molim sve vozače da svoje automobile ostave na parkiralištu i da prostor pred crkvom bude slobodan. U crkvi će za prvu pričest biti rezerviran prostor za prvopričesnike, njihove roditelje i pjevače. Molim da u taj prostor ne ulazi nitko drugi.
  4. Za grijanje je dao:
  5. Za crkvu su dali: … Oče naš…
  6. Kao što vam je poznato u tijeku je izgradnja i uređenje molitvenog prostora u čast našeg nebeskog zaštitnika i zaštitnika naše župe – Presvetoga Srca Isusova. Hvala Bogu, uz njegovu pomoć, providnost i doprinos vjernika, dobrim dijelom završili smo unutrašnje uređenje crkve i molitvenog prostora crkve. Kao župna zajednica, uz Božju pomoć, uz vašu pomoć i uz pomoć hodočasnika i štovatelja Presvetoga Srca Isusova nastavili smo s potrebitim uređenjem molitvenog prostora. Ove smo godine planirali započeti i završiti toplotnu izolaciju na starom dijelu župne kuće koja je stara 50 godina, kao i na novom, dograđenom dijelu župne kuće. U novom dijelu smo dogradili potrebite sadržaje: toalete, kotlovnicu za centralno graijanje crkve ižupne kuće, garažu, ostavu, praonicu, dvoranu za molitveno-pastoralni i kulturni rad s vjernicima. Pozivam sve župljane u domovini, kao i one diljem svijeta koji, bez obzira gdje žive, svoju župu Kongoru, svoje rodno selo i svoju župu nose u srcu da se sjete svojih korijena, svoje vjere i ognjišta te da pomognu uređenje svoje župne crkve. Nije važno kolikoi ćeš darovati. Daruj od srca i s ljubavlju što imaš. Ako ne možeš materijalno, daruj Bogu svoju dobru volju i molitvu. Svojom vjerom i molitvom sjeti se svoga Gospodina, svoga ognjišta i svoga doma, svoje majke i svoga oca, svojih korijena… S Bogom i uz njegovu pomoć sve se dobro završi, kako u našem osobnom, tako i u našem zajedničkom vjerničkom životu.
  7. Prošlog tjedna u našoj župi umrli su: Šimun Aščić iz Rašćana, Ante Skočibušić iz Lipe, Ante Galić Galare iz Kongore. Sprovod pok. Ante Galića je danas na kongorskom groblju u 15 sati. Opremljen svetim sakramentima. Umro je i Ivan Matić Iko iz Borčana. Sprovod je sutra, u 15 sati na groblju Radoševina.
  8. Došao je novi broj Naših ognjišta. Uzmite i čitajte!

Izvor: Župni ured  Kongora

Odgovori