NEKAD I SAD: Markovići

objavljeno u: NEKAD I SAD, NOVOSTI | 0

U obiteljskoj foto-zbirci Ivana Vukadina Mijina pronašli smo popriličan broj starih fotografija. Do sada smo ih dosta i prikazali u rubrici “Iz arhive”. Od danas pokrećemo novu rubriku “Nekad i sad”, u kojoj ćemo objavljivati usporedno stare i nove fotografije sela.

 

Danas smo izdvojili staru fotografiju koja prikazuje Markoviće kako u proljeće tovare đubar na  traktorsku prikolicu koji će kasnije odvesti na njivu i pognojiti ju. Za pretpostaviti je kako su na slici, uz traktor, Pere i sada već pok. Jozan Marković. Budući da ne znam koje je godine nastala ova fotografija, svima vama ostavljam da se prepustite mašti, malo vratite u prošlost i pokušate pogoditi o kojoj se godini radi. Samo za usporedbu jučer smo načinili fotografiju u boji.

 

Što se tiče fotografa pretpostavljam kako je u pitanju Vinko Ćokanov. Prepustite se vremeplovu i uživajte u prošlosti. Naravno, ukoliko imate starih fotografije, šaljite, ili ih donesite kako bismo ih skenirali i objavili na našem portalu. Jer, vrijeme prolazi, fotografije ostaju.

Tekst: Ivica Šarac
Foto: Vinko Vukadin/ Ivica Šarac