IZ ARHIVE: Veliko finale

objavljeno u: IZ ARHIVE | 0

Pošalje meni Ivica ovu lipu sliku publike za vrijeme finalne utakmice općinske lige 1995. godine i napiše sljedeći tekst:

„Pokušat ću doznati tko je igrao finalnu utakmicu pa ću ti javiti. Na slici sam uspio prepoznati oba svoja brata, pok. Slavka Bajićeva, braću Marković (Josipa i Zdravka), Ivana Šarca Stipanjićkina, profesore Matu Kelavu i Branka Zrnu, Miku Ivića, Vladu Jolića iz Kongore…“

Da ne bih po običaju petljao, izmišljao imena, nadimke i godine rođenja, čekao sam do jučer nadajući se da ću dobiti dodatne, važne informacije. Nervozno sam svakoga dana otvarao elektroničku poštu, ali ništa, kad ipak jučer stiže Ivičin mail u kojem mi on piše:

„Uz najbolju volju i trud nisam uspio doći do podataka tko je igro navedenu utakmicu. Sjećanja ljudi su izblijedjela a arhiva općinske lige u HNK Tomislavu čuva se tek od 2005. godine.“

A što je s mojim sjećanjem? Eh, da je barem samo izblijedjelo! Pa ti  Blago napiši neko ime koje nije ispravno, eto ti odmah Marinka, Mire, Kalčića, Vinka, Tomislava i kako li se sve zovu, koji me napadaju i čude se da sam mogao nekoga zaboraviti.

Baš zato neću nabrajati imena, a ovu sliku iz arhive ostavljamo na ovoj našoj stranici kao zagonetku – nek’ svatko sebe traži.

Blago Vukadin