IZ ARHIVE: Prekrasna Livanjka i kršni Mandoseljani

objavljeno u: IZ ARHIVE | 0

Poslije sastanka o turniru našla se solidna ekipa bivših momaka i nogometaša kod Tome na piću i, naravno, o svemu su pričali, pa i o starim slikama. Tu je bio i Ante Joze Jakičina i malo je pocrvenio kad je spomenuta ovdje priložena fotografija.

Kroz šalu reče kako bi je volio vidjeti, jer mu je nakon ženidbe odabranica srca- njegova lijepa žena Kristina (r. Kutleša iz Stipanjića) – pročistila „nepoćudne“ slike u albumima, među kojima se našla i ova. Srećom (po Antu) svoj primjerak nije bacio Josip Marković, koji nam ju je rado dostavio. Dapače, podsjetio je na ono što piše na slici:

„25.02.1995. –  Zdravkovi svatovi, Livanjka je bila prekrasna.“

Kao što se vidi i bila je, a pretpostavljam da je još uvijek prekrasna, ali nekomu drugome s kim je našla  svoju sreću, isto kao što je i Ante Jozin u Kristini prepoznao još više ljepote i strasti.

Dvojica Mandoseljana su doslovce ukliještili djevojku, Josip je se primakao sasvim blizu da osjeti miris novoga gela u njegovoj frizuri, a Ante je u sedmom nebu i zamišlja što bi bilo, a što neće biti. Za razliku od momaka cura je malo nesigurna, nije da joj se dečki ne sviđaju, ali ima i ljepših Mandoseljana, mislila je i sjetila se priča o neodoljivosti generacije iz šezdesetih godina.  

Većina nas ima ovakvih slika u svojim albumima, nisu one uvijek na prvoj strani, nekada su čak i iza drugih snimaka, ali je lijepo pogledati ih i prisjetiti se lijepih događaja, svatova, druženja i dragih osoba koje je život odveo nekim drugim putem, a s kojima smo dijelili nekoliko ugodnih trenutaka, sati ili godina.

Blago Vukadin

Odgovori