ŽUPNE OBAVIJESTI: XXVII. nedjelja kroz godinu

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
  1. Svete mise u idućem tjednu

 

Ponedjeljak Za pok. Ivana Rezu
Utorak Za pok. Marijana, Katu Sliško i ostale pokojne
Srijeda Za sve svoje pokojne – Ruža Bošnjak
Četvrtak Za pok. Miju, Stipu, i Vinka(m) Galića
Petak Za pok. Franu Sliško i ostale pokojne
Subota Za pok. Ivana, Marijana, Maru, Katu Radoš i ostale pokojne
Nedjelja 8,00 sati: Kongora9,30 sati: Borčani

11,00 sati: Kongora

  1. Iduće nedjelje svete mise su u Kongori 8,00 i u 11,00, a u Borčanima u 9,30.
  2. U ovom mjesecu svake večeri, osim nedjelje, molimo krunicu: u Borčanima u 17,00 sati, a u Kongori u 17,30. U župnoj crkvi nakon krunice, oko 18,00 sati, slavit ćemo svetu misu.
  3. Iduća nedjelja je nedjelja zahvale Bogu za sve plodove zemlje. Ovih dana će se po našim školama slaviti kulturna manifestacija ,,Dani kruha“, pa molim učenike i prosvjetne radnike da u dogovoru sa s. Brankom, kao i dosadašnjih godina, s plodovima zemlje ukrasepodnožja naših oltara u crkvama u Borčanima i u Kongori.

5.Iako je ova godina bila kišovita, ipak možemo reći: ,,Bogu hvala, bila je i rodna!”. Zbog toga ćemo kao vjernici, u znak zahvalnosti Bogu za primljene darove, u subotu u 9,00 sati započeti s karitativnom akcijom prikupljanje hrane na području nače župe. Prikupljaju se svijestivi plodovi zemlje, voće, povrće, zimnica, lako nepropadljiva hrana, žitarice, brašno; meso i mesne prerađevine itd….U akciji sudjeluju mladi iz Frame uz pomoć župljana koji će prevoziti hranu do župne kuće. Akcija završava oko 12,00 sati. Tko ne može sudjelovati ukaritativnoj akciji u subotu, svoj doprinos može dostaviti i u petak tijekom dana. Prikupljenu hranu dostavit ćemo štićenicima ,Majčina sela u Međugorju koji su nam se obratili za pomoć.

  1. Jedna naša narodna izreka kaže: „Ako dite ne plače ni mater ga se ne sjeti”. Fratar svake godine posije i posadi štogod u vrtlu i uvijek bude, hvala Bogu, i uroda, ali i svake godine dobije i štogod od vjernika od uroda zemlje. Od toga i podijeli gdje vidi da je potrebno. Ove godine mi je urod zbog prevelike kiše sagnjio, pa vas molim da se sjetite i fratra sa plodovima zemlje. Iskrena hvala sedmerim (7) obiteljima koji su me se sjetili i dali svoj dar u povrću. Ne sumnjam na vaš odziv i nadam se da ću zajedno s vama i ove jeseni moći u povrću izmamiti osmijeh na zabrinutom licu.

7.U subotu u 9,00 sati je sastanak za ministrante; u 10,00 sati je vjeronauk za prvopričesnike, a u 11,00 sati je proba pjevanja malog župnog zbora. Pošto su gotovo svi kandidati za krizmu članovi Frame, neće imati vjeronauk u subotu, ali će sudjelovati u prikupljanjuhrane za djecu iz Majčina sela. Zbog toga neka mi krizmanici dođu u 9,00 sati pred župnu crkvu kako bi bili raspoređeni za sudjelovanje u karitativnoj akciji naše župe.

  1. Iduće subote u 15,30 je tečaj sviranja i pjevanja za učenike od I. – IX. razreda osnovne škole, a u 17,30 za srednjoškolce i studente. Tko ima glazbene istrumente neka ih ponese.
  2. ,,Katolički tjednik” od 5.listopada ove godine donosi natječaj za dodjelu stipendije zaklade ,,Za mudrost i plemenitost” – Sarajevo za redovne studente. Mjesečna stipendija je 150 KM. Natječaj je otvoren do kraja ovog mjeseca. Tko je zainteresiran, može uzeti fotokopijenatječaja na stolovima kod našeg župnog ureda.
  3. Došao je novi broj Naših ognjišta.
  4. Obavijest…

Izvor: Župni ured Kongora

Foto: Ivica Šarac