ŽUPNE OBAVIJESTI: XXVI. nedjelja kroz godinu

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
  1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Blaž i Suzana Šumanović za sve svoje pokojne

UTORAK:

Za pok. Maru Jolić

SRIJEDA:

Ivan i Anđa Nenadanović za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Nada Karačić za sve svoje pokojne

PETAK:

Kata Šušak za sve pokojne iz obitelji Skočibušić i obiteljiGudelj

SUBOTA:  

Ante i Danica Sliško za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

8:00 sati: Kongora

9:30 sati: Borčani

11:00 sati: Kongora

  1. Iduće nedjelje svete mise su u 8 sati u Kongori, u 9:30 sati u Borčanima i u 11 sati u Kongori.
  2. U utorak započinjemo s listopadskom pobožnošću. U ovom mjesecu svake večeri, osim nedjelje ili ako se posebno ne naglasi u 17 sati molimo Gospinu krunicu u Borčanima a u 17:30 sati u Kongori. Nakon krunice, u 18 sati slavit ćemo svetu misu. Kroz ovaj mjesec nema jutarnje svete mise.
  3. Isus Krist, Sin Božji, svakom od nas od svojih učenika dao je zadaću i poslanje: “Idite po svem svijetu i propovijedajte Evanđelje i ja sam s vama do svršetka svijeta.” Ova liturgijska godina na razini Katoličke Crkve proglašena je kao Misijska godina, a na poseban način mjesec listopada kao misijski mjesec. Svi članovi Crkve pozvani su da kroz ovaj mjesec, reko molitve, posta, pokore, djela ljubavi pomognu u svom poslanju koje je Isus Krist povjerio svakome od nas. Pozivam sve članove naše župne zajednice da se odazovu, a na poseban način kroz ovaj Gospin mjesec, kako bi svatko od nas dao svoj odaziv ljubavi, sljedeći primjer ponizne službenice Gospodnje u svom odazivu Gospodinu: “Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi Tvojoj.”
  4. Idući četvrtak je prvi četvrtak u mjesecu i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu je nakon svete mise u 18:30 sati.
  5. U petak je svetkovina svetog Franje Asiškoga. Svečano se slavi kao zaštitnik župe u župi Bukovica. Središnje misno slavlje u Bukovici je u 11 sati.
  6. Idući petak je prvi petak u mjesecu i s ovim danom i mjesecom započinjemo Veliku Devetnicu u čast Presvetoga Srca Isusova. U 17 sati imate prigodu za sakrament pomirenja, u 17:30 je molitva “Zlatne krunice” , a u 18 sati je sveta misa.
  7. Plodovi zemlje, kićenje oltara, prinos darova, dar za siromašne, tuđe dobro…

Izvor: Župni ured Kongora