VELIČANSTVENI KONCERT ANSAMBLA LADO NA KRAJU OVOGODIŠNJIH DANA SV. NIKOLA TAVELIĆA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Dani svetoga Nikola Tavelića su dugogodišnja duhovno-kulturna manifestacija koju zajednički organiziraju Franjevački samostan i općina Tomislavgrad, a zadnjih godina i uz pomoć Kulturno-informativnoga centra. Nakon devetnice, današnjeg središnjega misnog slavlja kojega je predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš, u kulturnom dijelu ovoga događanja priređen je pravi šećer na kraju – vokalno instrumentalni concert “Sako leto ima nekaj novoga”, u izvedbi orkestra i solista Ansambla Lado iz Zagreba.

Šokački rastanak, S one strane Dunava, Sako leto ima nekaj novoga, Gračanski drmeš, Sprevajaj me draga, Žensko bunjevačko kolo i Tandrčak, Nikaj duže do Miholja, Do kirija vuska steza širok pot, Trogirski šotić, Dude peteroglasne, Oj sončece, sončece, Snočka sem ti draga, Zvuci s Karašice, Lijepo pjeva za lugom djevojka, Zelinski mužikaši – 15 je skladbi u kojima su uživali sretnici koji su uspjeli ući u kino dvoranu u kojoj je, nakon kiše koja je omela održavanje koncerta na Trgu gange i hajdučke družine, kako je bilo planirano, održana ove prekrasna glazbena večer. Oni koji nisu uspjeli ući, koncert su ipak pratili na vanjskom ekranu KIC-a.

Za kraj ostaje nam samo zahvaliti organizatorima na svemu što su priredili večeras, ali i kroz sve dana devetnice, na duhovno i kulturnom polju.